menu
MOTORHANDSCHOENEN ZOMER

MOTORHANDSCHOENEN ZOMER

Zomerhandschoenen zijn over het algemeen nooit waterdicht, anders zou je erg warme en zwetende handen krijgen. Veelal met een kort manchet en lichte constructie en voorzien van ventilatie voor de nodige verkoeling op warme dagen.
304 items

Zomer motorhandschoenen

Over het algemeen zijn motorhandschoenen voor in de zomer niet waterdicht, anders zou je erg warme en zwetende handen krijgen. Veelal uitgevoerd met een kort manchet en lichte materialen waardoor ze flexibel zijn en jij optimaal gevoel houdt over jouw motor. Ventilatie en luchtdoorlatende delen zorgen voor de nodige verkoeling op warme dagen.

Zomer motorhandschoenen zijn vaak samengesteld uit een enkele laag leer of textiel, zonder thermovoering en met protectie op de knokkels en bij de handpalm. De binnenzijde van een zomerhandschoen wordt -ook bij textiele zomerhandschoenen- vaak uitgevoerd met leren inzetstukken om perfecte grip te houden met jouw handvatten tijdens het rijden. Een zomer motorhandschoen kan opgebouwd zijn uit volledig (synthetisch) leer, leer en textiel en volledig textiel. Softshell motorhandschoenen zijn een variant op textiele motorhandschoenen. Door de opbouw van de stof zijn ze geschikt voor in de zomer, alleen zullen ze minder ademen dan reguliere textiele motorhandschoenen.

 

Motorhandschoenen voor in de zomer

Motorrijden doen de meeste motorrijders het liefst in de zomer. Wanneer de temperatuur boven de 20 graden uitkomt, is het dragen van zomer motorhandschoenen essentieel. Motorhandschoenen voor in de zomer zijn vaak geperforeerd of bevatten luchtdoorlatende mesh panelen. De rijwind zorgt ervoor dat je handen koel blijven als je op de motor zit. Zomer motorhandschoenen hebben zelden een waterdicht membraan. Door het ontbreken van zo’n membraan laten ze extra veel lucht door.

Naast dat zomer motorhandschoenen je handen koel houden, bieden ze natuurlijk ook de nodige bescherming. Zo zijn motorhandschoenen voor in de zomer voorzien van extra verstevigde en slijtvaste delen om je handen optimaal te beschermen. Op de bovenkant van de zomer motorhandschoenen zit vaak een harde knokkelprotector. Tussen de zomer motorhandschoenen kunnen een heleboel verschillen zitten, maar ze hebben altijd twee dingen gemeen: ze houden je handen koel en bieden de juiste bescherming.

 

Zomer motorhandschoenen voor dames en heren

De handen van dames en heren zijn niet hetzelfde. Zomer motorhandschoenen voor dames hebben dan ook een andere pasvorm dan de zomer motorhandschoenen voor heren. Het is altijd belangrijk dat motorhandschoenen netjes aansluiten. Er moet natuurlijk wel voldoende bewegingsruimte beschikbaar blijven om je motor goed te kunnen bedienen. Te kleine zomer motorhandschoenen gaan knellen, terwijl te grote handschoenen ervoor zorgen dat je minder gevoel met de motor hebt. Let er vooral bij leren motorhandschoenen op dat ze niet te los zitten. Na een tijdje zullen zomer motorhandschoenen van leer zich naar je hand gaan vormen.

 

Zomer motorhandschoenen van verschillende merken

Motorhandschoenen voor in de zomer zijn van veel verschillende merken te verkrijgen. Hierbij kun je denken aan populaire merken als Alpinestars, REV’IT!, Dainese en Held. Daarnaast vind je bijvoorbeeld ook zomer motorhandschoenen van Segura, Knox en Icon in het uitgebreide assortiment van Biker Outfit. Al deze merken hebben motorhandschoenen in meerdere uitvoeringen. Zo is er altijd wel een zomer motorhandschoen te vinden die perfect bij jou past.

 

De beste motorhandschoenen voor de zomer koop je op bikeroutfit.nl

Rijd je regelmatig met lekker weer en ben je op zoek naar nieuwe motorhandschoenen voor in de zomer? Dan zit je goed bij Biker Outfit. Op bikeroutfit.nl vind je een ruim assortiment met de beste zomer motorhandschoenen van verschillende merken. Bestel je zomer motorhandschoenen online of kom langs in onze motorkleding winkel. Zorg ervoor dat jij jouw handen koel houdt en goed beschermd wanneer je met hoge temperaturen gaat motorrijden!

Merken waar we trots op zijn

Alles onder 1 dak in Amsterdam!

REV’IT
Alpinestars
Shoei
HJC
Scorpion
Roof
John Doe
Pando Moto
Cardo Systems
Kriega
Quad Lock
Dainese