menu

DAINESE

Dainese staat voor kwaliteit en veiligheid en dat is te merken in alles wat ze maken. Of het nou gaat om een High-Tech airbag systeem of een simpele motorschoen, ga je voor Dainese, dan ga je voor het beste van het beste.
159 items

Dainese motorkleding en accessoires 

 

Dainese begon in 1969 met het produceren van motorsportkleding en is nu volgens velen het meest bekende  kledingmerk in de motorwereld. Hoe zou de betekenis van het merk Dainese het beste kunnen worden omschreven? Misschien door wat "namedropping"; Giacomo Agostini, Barry Sheene, Toni Mang, Kenny Roberts, Freddie Spencer, Max Biaggi, Valentino Rossi. Of je kunt tal van innovaties noemen: de eerste rugprotector (1978), de eerste knee-slider (1980), de eerste aero-speedhump (1988), het eerste autonome airbagsysteem (2000) om er maar een paar te noemen. Eén ding is zeker; Dainese heeft keer op keer noviteiten geïntroduceerd en maakt motorrijden nog steeds beter en veiliger. Dit valt te merken aan de huidige collectie Dainese protectie en Dainese motorkleding

 

De beste protectie voor rijders

 

Toen Lino Dainese besloot het kleding merk Dainese op te richten had hij maar één doel voor ogen: op zoek gaan naar de beste protectie voor motorrijders. Op zoek naar de beste protectie is natuurlijk een eindeloze zoektocht en om die reden is Dainese nooit gestopt met ontwikkelen. 

 

Dainese is dus een merk wat zich al jaar en dag bezig houdt met de protectie van de rijders. Zo zijn ze niet alleen thuis in de motorkleding, maar zorgen ze er zelfs voor dat mountainbikers, wintersporters en paardrijders weer heelhuids thuis kunnen komen. Daarnaast hebben ze ook nog een project lopen voor de NASA. Het is een fabrikant wat zich niet alleen bezig houdt met wat er nu speelt, maar ook een die ver vooruit kijken naar de toekomst en zo altijd bezig zijn met het ontwikkelen van de protectie die een rijder vandaag de dag nodig heeft en wil hebben.

 

Dainese motorkleding collectie

 

Voor degene die nu denken dat Dainese alleen maar kleding maakt voor de snelle jongens heeft het goed mis! Dainese heeft een volledige collectie heren motorkleding en dames motorkleding. De gehele Dainese motorkleding collectie bestaat uit leren motorpakken, motorjassen, motorbroeken, motorlaarzen en motorschoenen, regenkleding, thermokleding en diverse accessoires. Of je nou op zoek bent naar een simpele doorwaai jas, een 4-seizoenen jas met uitneembare lagen of een High-End Goretex® motorjas. Bij Dainese kan je altijd slagen.

 

Ook de urban en custom scene hebben bij Dainese niks te klagen. Van een stoere motorjeans met vintage leren jassen tot stijlvolle parka’s, bij Dainese is niks té gek. Niet alleen is een groot deel van de collectie te leveren in verschillende lengtematen, maar hebben ze zelfs een custom works afdeling. Deze afdeling gaat nog een stapje verder dan conventioneel maatwerk maar kan je jouw gewenste pak tot in het detail aanpassen zodat deze helemaal wordt zoals jij dat wil. Een echte highlight is de Dainese Laguna Seca 5 (1-piece) motorpak, het favoriete pak voor circuit- en sportrijders.

 

Woon-werk rijders, tour en mooi weer rijders kunnen kiezen uit een uitgebreide range aan kleding, footwear, en helmen. Naast het motor segment valt op dat Dainese ook actief is in kleding voor wintersporters. Een van de meest spraakmakende ontwikkelingen van de laatste jaren is het D-Air systeem en het D-Air Lab waar airbag technologieën voor de motor en wintersport worden ontwikkeld. In 2019 werd Dainese airbagvest, de Dainese Smart Jacket en Dainese Smart Jacket Lady geïntroduceerd, een lichtgewicht, draagbaar en betaalbaar airbagvesten. Dainese heeft in de loop van de jaren diverse varianten van de Smart Jacket ontworpen, zoals de Smart Jacket Longsleeve, Smart Jacket Hi Visual en de Smart Jacket Sport.

Merken waar we trots op zijn

Alles onder 1 dak in Amsterdam!

REV’IT
Alpinestars
Shoei
HJC
Scorpion
Roof
John Doe
Pando Moto
Cardo Systems
Kriega
Quad Lock
Dainese