menu
MOTORSCHOENEN HEREN

MOTORSCHOENEN HEREN

Heren motorschoenen zien er uit als casual schoenen maar hebben daarbij alle veiligheidseisen van een motorlaars zoals protectie bij enkels, hiel en neus. Nooit meer omkleden als je ergens aankomt op de motor!
165 items

Heren motorschoenen

Een paar motorschoenen is een ontzettend belangrijke onderdeel van je outfit als je motor rijdt, of het nu om motorlaarzen of motorschoenen gaat. Als je valt, zullen je voeten en handen uit reflex als eerste de grond raken. Daarom zijn er hiervoor speciale motorschoenen ontworpen. De belangrijkste functie hiervan is dat ze je tenen, enkels en hiel beschermen.

 

Materiaal van heren motorschoenen

Als je motorschoenen wilt kopen zul je de keuze moeten maken tussen twee soorten materiaal, namelijk textiel en leer. Je hebt ook nog synthetisch leer, zoals Lorica, een kunstleer van de hoogste kwaliteit. Lorica is flexibel, zacht, slijtvast, waterafstotend en heeft een hoog ademend vermogen. Leer is vaak bekender. Het is tevens slijtvast, ademend, soepel en past zich daardoor aan aan de vorm van jouw voet.

Het assortiment leren motorschoenen is groter dan textiele motorschoenen. Dit heeft te maken met dat leer zeer slijtvast en daarmee veiliger is.

 

Stijl van heren motorschoenen

Als je motorschoenen koopt zul je eigenlijk maar met 1 stijl te maken hebben, namelijk urban of casual. De casual stijl is vaak laag zijn en je daarin vrij bewegen. Het is met deze motorschoenen dus comfortabeler om bijvoorbeeld door de stad te lopen. Deze schoenen zou je dus ook in je vrije tijd kunnen dragen.

 

Verschillende hoogtes van heren motorschoenen

Zoals hierboven al genoemd werd, zijn motorschoenen er in eigenlijk in 1 hoogte, namelijk laag. Een paar modellen komen in iets hogere versie, maar dit is vrij uitzonderlijk.

 

Andere belangrijke eigenschappen bij heren motorschoenen

Zoals hierboven al genoemd is, is protectie het allerbelangrijkst aan de motorschoen. Hoe hoger de schoenen, hoe beter ze beschermen. Een andere beschermfactor is reflectie. Door reflecterende delen in onder andere de hak ben je zichtbaar in het donker. Hierdoor zien anderen je naderen. Ook ventilatie is essentieel. Dit maakt het dragen van motorschoenen een stuk comfortabeler tijdens de warme dagen. De ventilatiedelen zijn van geperforeerde stof en zitten vaak rondom de enkel. Sommige sportieve schoenen zijn voorzien van een schuifje die je dicht en open kunt zetten. Een ander belangrijk comfort element is de pasvorm. Bij sommige schoenen is het mogelijk om de pasvorm aan te passen. Dit kan door middel van bijvoorbeeld klittenband. Sommige motorschoenen hebben ook stretchdelen. Dit verhoogt het draagcomfort en bewegingsvrijheid. Het zorgt er ook voor dat je de motorschoenen gemakkelijker aan en uit kunt trekken, maar ook dat ze op de motor zich aanpassen aan jou zithouding.

Een ander belangrijk aspect is de waterdichtheid van motorschoenen. Als je op zoekt bent naar motorschoenen, is het ook aan te raden om eens te kijken naar Gore-Tex motorschoenen. Dit zijn 100% gegarandeerd waterdichte motorschoenen, ideaal als je woon-werk verkeer rijdt.

Merken waar we trots op zijn

Alles onder 1 dak in Amsterdam!

REV’IT
Alpinestars
Shoei
HJC
Cardo Systems
Roof
John Doe
Pando moto
Quad Lock
Kriega
SP Connect
Dainese