menu
MOTORCOMMUNICATIE

MOTORCOMMUNICATIE

Bluetooth systemen zijn gemaakt om je te verbinden met je telefoon, muziek te luisteren, je navigatie te horen of meer. Dat is communiceren met elkaar. En dat kan dan van rijder naar passagier of in een groep. En daar heb je ook weer vele varianten in.
83 items

Communicatie op de motor

 

Motorcommunicatie maakt motorrijden leuker. Communicatie op de motor stelt je in staat om met andere motorrijders te communiceren, naar muziek te luisteren, navigatie instructies te ontvangen en meldingen van Flitsmeister binnen te krijgen. En dat allemaal terwijl je aan het rijden bent en je je handen aan het stuur van je motor hebt. Het praten met andere motorrijders kan verschillende vormen aannemen. Zo kun je spreken over communicatie tussen de rijder en passagier, maar het is ook mogelijk om met 3, 4 of zelfs grote groepen te communiceren. Motorcommunicatie vindt plaats door middel van een bluetooth verbinding of met behulp van mesh technologie. Bluetooth is geschikt voor relatief korte afstanden en een beperkt aantal gebruikers, terwijl mesh in staat is om grotere afstanden af te leggen. Ook is mesh geschikt voor grote groepen. Motorcommunicatie via mesh technologie wordt ook wel Dynamic Mesh Communication genoemd of afgekort als DMC. 

 

Motorcommunicatie met Sena en Cardo

 

Voor communicatie op de motor heb je een goede communicatieset nodig. Sena en Cardo zijn populaire merken in de markt van motorcommunicatie. Veruit de meeste motorrijders die willen communiceren op de motor kiezen voor Sena of Cardo. Het is zelfs mogelijk om een set van Cardo en Sena met elkaar te verbinden. Beide merken hebben ieder hun eigen kenmerken maar de een doet niet onder voor de ander. Cardo werkt bijvoorbeeld samen met JBL voor de speakers in de headsets. Sena gaat voor gebruiksgemak waardoor je de headsets vrijwel volledig met één grote knop kunt bedienen. Naast Sena en Cardo zijn er nog meer merken die zich bezighouden met motorcommunicatie. Shoei werkt bijvoorbeeld samen met Sena als het aankomt op communicatie voor op de motor. 

 

Duo sets voor motorcommunicatie

 

Het is aan te raden om een een duo set voor motorcommunicatie aan te schaffen. Duo sets zijn voordeliger in aanschaf dan losse headsets. Ga dus op zoek naar een bevriend motorrijder en schaf samen een duo set voor motorcommunicatie aan. Jullie hebben dan gelijk een systeem van hetzelfde merk waardoor de communicatie op de motor zo soepel en eenvoudig mogelijk verloopt. De handige en voordelige duo sets voor motorcommunicatie worden aangeboden door zowel Sena als Cardo. Wil je gewoon in je eentje een set voor motorcommunicatie aanschaffen? Kies dan voor een verpakking met één module. 

 

Alles voor motorcommunicatie vind je bij Biker Outfit

 

Alles wat je nodig hebt om te communiceren tijdens het motorrijden vind je bij Biker Outfit. Motorcommunicatie is enorm populair dankzij de handige en leuke functionaliteiten die de headsets te bieden hebben. Voortaan luister jij naar je favoriete playlist op Spotify en raak je tegelijkertijd nooit meer de weg kwijt door de navigatie instructies die je tijdens het motorrijden ontvangt. We adviseren je graag over motorcommunicatie; wat er mogelijk is en wat er allemaal bij komt kijken. Neem gerust contact met ons op door te bellen of te mailen. Langskomen voor advies kan natuurlijk ook! Binnen de kortste keren weet je alles over communicatie op de motor. 

Merken waar we trots op zijn

Alles onder 1 dak in Amsterdam!

REV’IT
Alpinestars
Shoei
HJC
Scorpion
Roof
John Doe
Pando Moto
Cardo Systems
Kriega
Quad Lock
Dainese