menu
RUGPROTECTIE

RUGPROTECTIE

Een rugprotector is ontwikkeld om je ruggengraat te beschermen bij impact op je rug. Rugprotectoren zijn er als inserts voor in je motorjas, maar ook als losse rugprotector verkrijgbaar. Rugprotectoren zijn gekeurd op CE-level 2 en CE-level 1.
53 items

MOTOR RUGPROTECTIE

Over het algemeen worden alle motorjassen geleverd met schouderprotectie en elleboogprotectie. De rugprotector voor in je motorjas wordt 9 van de 10 keer niet meegeleverd. Dus het kan zijn dat je je motorkleding wilt aanvullen met een rugprotector. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat je je huidige protectoren niet aangenaam vind zitten. Dan kan je altijd kijken of er een andere variant bestaat die wellicht comfortabeler aanvoelt.

 

Merken rugprotectie in motorkleding

Er zijn tegenwoordig verschillende merken voor protectie in je motorkleding op de markt. De bekendere merken zijn D3O en Sas-Tec. Maar zo hebben veel producenten van motorkleding hun eigen collectie voor protectie. REV'IT heeft een lijn genaamd SEESOFT™ (CE-level 2) en SEESMART™ (CE-level 1). En zo heeft Alpinestars hun Nucleon collectie en Dainese hun Pro-Armor collectie.

Een bekende naam voor losse rugprotectoren is Forcefield Body Armor, die vaak op het circuit worden gebruikt. Forcefield Body Armor is gespecialiseerd in impact-bescherming. Het merk Forcefield heeft door de jaren heen talloze prijzen gewonnen en blijven steeds vernieuwen. De meeste losse rugprotectoren zijn voorzien van een band om de middel voor extra ondersteuning in de onderrug.

 

Welke maat rugprotector?

De juiste maat rugprotector begint bij je bovenste rugwervel en loopt door tot aan je stuitje.

 

CE-gekeurd level van rugprotectie in motorkleding

Er zijn 2 levels voor protectie in motorkleding. CE-level 2 en CE-level 1, waarbij CE-level 2 hoger is dan CE-level 1. Deze zijn getest op de normering EN1621-2:2014.

 

Motor airbags in motorkleding

Airbagvesten worden met de dag populairder. Ook omdat het steeds betaalbaarder wordt. Motorairbags zijn in twee groepen te verdelen, namelijk degene die compleet stand-alone functioneren en een type die verbonden wordt met een bevestigingskoord aan de motor.

Merken waar we trots op zijn

Alles onder 1 dak in Amsterdam!

REV’IT
Alpinestars
Shoei
HJC
Cardo Systems
Roof
John Doe
Pando moto
Quad Lock
Kriega
SP Connect
Dainese