menu
SCOOTER HELM

SCOOTER HELM

Alle scooterrijders en passagiers moeten verplicht een helm dragen. In deze rubriek vind je ons complete aanbod scooterhelmen, allemaal geschikt voor de helmplicht die per 1 januari 2023 van kracht is.
69 items

Scooter helm

Heb je een blauwe plaat? Dan moet je vanaf 1 januari 2023 een helm op. Alle scooterhelmen in onze collectie voldoen aan de CE-keuring voor de helmplicht die vanaf 1 januari 2023 geldt.

Een veilige scooterhelm is van groot belang voor jouw rit op je scooter. Gelukkig hoeft hier niet altijd een hoog prijskaartje aan te hangen. Je vindt in onze collectie goedkope scooterhelmen, als ook luxere uitvoeringen. Een scooterhelm is er voor dames en heren. Er is dus voor iedere scooterrijder een passende helm te vinden. Bekijk ons complete assortiment aan helmen voor scooters en bestel gemakkelijk en snel jouw favoriete scooterhelm.

 

Scooterhelm voorzien van het CE-keurmerk

Bij Biker Outfit heb je de zekerheid dat de scooterhelm altijd is voorzien van het ECE 22.05 keurmerk. Dit CE-kwaliteitskeurmerk wordt alleen gegeven aan scooterhelmen die de CE-keuring hebben doorstaan. Tegenwoordig bestaat er ook het ECE 22.06 keurmerk, een vernieuwde versie van het ECE 22.05 keurmerk. Beide keurmerken zijn geschikt. Iedere scooterhelm in ons assortiment voldoet aan de veiligheidsnorm. Denk hierbij aan proeven naar de schokbestendigheid, de slijtvastheid en de algehele bescherming van jouw hoofd (inclusief jouw oren).

Het grote voordeel van onze CE-gekeurde helmen voor de scooter is dat je er niet alleen in Nederland mee mag rijden, maar dat ze ook op alle Europese wegen gedragen mogen worden.

 

Jouw perfecte scooterhelm kopen?

Waar dien je op te letten bij het kopen van jouw scooter helm? Het is belangrijk dat je van te voren nadenkt over welk type scooterhelm je nodig hebt en welke scooterhelm -letterlijk en figuurlijk- het beste bij je past. Dus kijk niet alleen hoe een scooter helm eruit ziet, maar ook wel type en welke maat voor jouw geschikt is.

 

Bepaal welk type scooterhelm jouw voorkeur heeft

Je hebt keuze uit de volgende type scooterhelmen. De meest verkochte helmen voor de scooter zijn jet helmen, maar wij hebben natuurlijk ook systeemhelmen, integraalhelmen en modulaire helmen voor op de scooter.

- Jethelm: dit type helm heeft geen kinstuk. Dit type helm wordt ook wel pothelm of potje genoemd.

- Integraalhelm: dit type helm heeft een gesloten helmschaal / vast kinstuk

- Systeemhelm: dit type helm helm is een combi tussen een jethelm en integraalhelm door het opklapbare kinstuk

- Modulaire helm: dit type helm helm is tevens een combi tussen een jethelm en integraalhelm. Alleen kan het kinstuk nu volledig naar achter worden geklapt, of heeft de helm een afneembaar kinstuk.

 

De juiste maat scooterhelm

Het is belangrijk om een scooter helm te kopen die goed aansluit. Te veel ruimte tussen het hoofd en de binnenschaal is onveilig. Te weinig ruimte tussen het hoofd en de binnenschaal kan irriteren en hoofdpijn veroorzaken. Om de helmmaat van jouw scooterhelm te bepalen, kan je gebruik maken van onze matentabellen. Daarmee kan je eenvoudig zelf uitzoeken wat je scooterhelm maat is. Het enige wat je nodig hebt is een meetlint. Meet de omtrek van je hoofd, net boven je wenkbrauwen en oren. Deze omtrek in centimeters geeft een indicatie van jouw helmmaat. Echter, hoofden komen in vele vormen. Rond, ovaal, lang en smal, noem maar op. Om een scooterhelm te vinden die veilig (goed aansluit) en comfortabel zit, blijft passen erg belangrijk. De ene medium kan strak zitten, de ander weer los.

Dus let op: maattabellen zijn altijd een indicatie voor de maat. Jouw perfecte maat is afhankelijk van vele aspecten. De maatinformatie wordt verstrekt door de fabrikant garandeert geen perfecte pasvorm. Dus mocht je twijfelen, is passen altijd beter.

 

Wat kost een scooterhelm?

In onze winkel in Amsterdam hebben wij een zeer ruim assortiment aan scooter helmen in diverse prijsklassen. Van een goedkope scooterhelm als ook duurdere modellen scooterhelmen. Hoe duur een scooter helm is, is afhankelijk van het materiaal van de helm, de opties en de levensduur van een scooterhelm. Hoe exclusiever het materiaal, hoe meer opties en hoe langer een scooter helm meegaat, hoe duurder de aanschaf van een helm voor de scooter.

 

Merken waar we trots op zijn

Alles onder 1 dak in Amsterdam!

REV’IT
Alpinestars
Shoei
HJC
Scorpion
Roof
John Doe
Pando Moto
Cardo Systems
Kriega
Quad Lock
Dainese