menu
MOTORPROTECTIE

MOTORPROTECTIE

Heb je een motorjeans en wil je daar graag nog heupprotectie in hebben? Of vind je de huidige schouderprotectie in je motorjas niet zo comfortabel zitten? Of wil je nog graag een rugprotector voor in de motorjas? Je vindt het hier!
177 items

Motorprotectie

 

Motorprotectie vind je in verschillende soorten en maten, denk aan bijvoorbeeld knie-, heup-, schouder- en elleboogprotectoren. Naast deze standaard impact protectoren zijn alle jassen voorbereid op een rugprotector. Er zijn verschillende levels qua impact protectie; CE-level 1 en CE-level 2. Waarbij level 2 een hogere impact waarde heeft als level 1. Ook de materialen kunnen verschillen. Tegenwoordig worden veel flexibele matjes gebruikt van bijvoorbeeld Rev'it, Sas-tec of D3O.

 

Denk bij motorprotectie ook aan gehoorbescherming. Vaak word de schade van het volume van windruis onderschat. Bij een snelheid van 100km per uur kun je na een kwartier al blijvende gehoorbeschadiging oplopen. Gebruik daarom goede gehoorbescherming wanneer je aan het motorrijden bent. Dit voorkomt een vervelende piep in je oren en op lange termijn blijvende gehoorbeschadiging. Wij hebben verschillende oordoppen in ons assortiment, ook van het merk Alpine. Deze oordoppen hebben een filter, waardoor de windruis uitgefilterd word maar je nog wel goed kunt deelnemen aan het verkeer.

 

Motorprotectie in motorjassen

 

Motorjassen worden standaard geleverd met impact protectoren op de ellebogen en de schouders. Een rugprotector is optioneel. Je kunt kiezen voor een rugprotector die als insert in je jas past, er is hier een speciale pocket voor gemaakt. Of je kiest voor een losse rugprotector, welke je onder elke jas kunt dragen. Hier zitten vaak verstelbare banden aan, zodat je deze volledig op maat kunt maken. Doordat je deze rugprotector gemakkelijk om en af kunt doen wordt deze ook gebruikt voor verschillende wintersportactiviteiten. Sommige jassen bieden zelfs de optie tot het toevoegen van een borstprotector. In de zomer dragen veel motorrijders een protectievest of shorts. Let op dat je bij een motorprotectie vest vaak nog een slijtvaste jersey of overshirt moet toevoegen voor optimale bescherming.

 

Protectoren voor motorbroeken

 

Een motorbroek wordt standaard geleverd met motorprotectie op de knieën. Vanaf de slijtvaste klasse AA worden ook de heupprotectoren standaard toegevoegd aan motorbroeken. In motorjeans zitten vaak CE-level 1 protectoren, deze matjes zijn wat comfortabeler dan CE-level 2. Maar je kunt de motorprotectie gemakkelijk upgraden naar CE-level 2. De knieprotectoren van tour motorbroeken zijn vaak wel uitgerust met CE-level 2 protectoren. Dit komt omdat er vanuit wordt gegaan dat er met deze broeken meer kilometers worden afgelegd. Voor sportieve rijders met een leren pak hebben wij ook verschillende knie en elleboog sliders. Deze zijn gemakkelijk te verwisselen door middel van klittenband.

 

 

Merken waar we trots op zijn

Alles onder 1 dak in Amsterdam!

REV’IT
Alpinestars
Shoei
HJC
Scorpion
Roof
John Doe
Pando Moto
Cardo Systems
Kriega
Quad Lock
Dainese