menu

Klantenservice

Betalen & BTW

Welke betaalmogelijkheden zijn er?

We hebben de keuze uit diverse betaalmethodes. Alle betalingen gebeuren binnen een beveiligde betaalomgeving. 

Je kunt gebruik maken van de volgende betaalmethoden in de webshop:
- iDEAL waaronder ABN AMRO, ING, Rabobank, ASN Bank, Bunq, Knab, Regiobank, Revolut, SNS Bank, Triodos, Van Lanschot en Yoursafe
- Achteraf betalen met Klarna in Nederland, België en Duitsland. Niet mogelijk bij bestellingen met een afwijkend bezorgadres (waaronder PostNL PakjeGemak locaties)
- PayPal
- Creditcard waaronder Visa en MasterCard
- Bancontact
- Sofort banking
- Giropay

Je kunt gebruik maken van de volgende betaalmethoden in de winkel in Amsterdam:
- Pin betaling
- Contante betaling in Euro
- Credit card met o.a. Visa en MasterCard echter geen American Express / AMEX

Kan ik achteraf betalen?

Wij bieden de mogelijkheid om online bestellingen achteraf te betalen met de betaalmethode Klarna, in de landen Nederland, België en Duitsland.

Klarna hanteert een maximum orderbedrag van €1.500,- voor nieuwe Klarna-klanten en een limiet van €2.500,- voor bestaande Klarna-klanten. Je zult een aantal stappen en checks doorlopen waarop Klarna bepaalt wat het maximale orderbedrag voor achteraf betalen kan zijn. Dit verschilt dus per persoon.

Wanneer je voor deze betaalmogelijkheid kiest, worden er geen extra administratiekosten in rekening gebracht. De factuur met betaalspecificaties, wordt een aantal dagen na het versturen van jouw bestelling per e-mail door Klarna toegestuurd. Deze dient binnen twee weken na ontvangst van de bestelling te worden voldaan aan Klarna.

Let op: bij deze betaalmethode is het van belang dat verzend- en factuuradres gelijk zijn. Dus niet mogelijk bij bestellingen met een afwijkend bezorgadres (waaronder PostNL PakjeGemak locaties).

Kan ik ook gespreid betalen?

Wij bieden nog geen mogelijkheid om gespreid te betalen.

Ik ben mijn factuur kwijt. Kan ik hier een kopie van krijgen?

Natuurlijk! Stuur een mail met daarin het ordernummer en/of je adresgegevens zodat wij de bestelling kunnen opzoeken in ons systeem. Wij mailen je de factuur dan zo spoedig mogelijk toe.

Zijn de webshop prijzen gelijk aan de prijzen in de winkel?

Ja, in de winkel zijn onze prijzen nooit hoger dan in onze webshop. In de winkel labelen wij al onze artikelen met de 'VAN' prijs, de zogenaamde MSRP-prijs. Maar bij het scannen en afrekenen aan de kassa zal de prijs gelijk zijn aan de prijs in de webshop.

Kan ik een tegoed in de winkel gebruiken voor een webshop bestelling?

Heb je een tegoed op jouw winkel-account en je wilt deze online besteden? Dat is geen probleem!

Je kunt het beste contact opnemen met onze klantenservice. Zij zullen dit verder met je opnemen en in orde voor je maken.

Betaal ik BTW over mijn aankoop en de verzendkosten?

Ja, over het algemeen betaal je BTW over jouw aankoop en de verzendkosten. Bestel je vanuit een NON-EU land of als bedrijf in een EU-land, dan wordt de BTW automatisch in mindering gebracht als je bestelt in onze webshop. In landen buiten de EU of als bedrijf in een EU-land, hoef je geen (21%) BTW te betalen over de artikelen en dus ook niet over de verzendkosten.

Voor meer info over BTW, zie de FAQ: 'Zijn alle prijzen inclusief BTW?'

Zijn alle prijzen inclusief BTW?

Alle vermelde prijzen zijn inclusief BTW volgens het Nederlandse tarief (21%) of het BTW-tarief zoals in het land wordt gehanteerd waar je jouw bestelling naar toe laat sturen. Vanaf 1 juli 2021 is namelijk de manier waarop BTW wordt geheven op onlineverkoop veranderd. Vanaf deze datum brengen we jou het btw-tarief in rekening van het EU-land waar jij bent gevestigd.

Indien wij jouw bestelling verzenden naar een land buiten de EU of je bestelt voor een bedrijf in een EU-land, dan hoef je geen BTW te betalen over jouw aankoop en de verzendkosten. De BTW wordt automatisch bij het bestelproces in mindering gebracht. Het kan wel zijn dat je extra kosten moet maken voor bijvoorbeeld invoerrechten of belasting. Deze tarieven kunnen worden opgevraagd bij de douaneautoriteiten ter plekke.

De manier waarop BTW wordt geheven op onlineverkoop wordt berekend conform het EU-land waar jij bent gevestigd
Het Nederlandse BTW tarief is 21%. Indien je een bestelling plaatst en laat verzenden naar één van onderstaande landen, zal het BTW-tarief en zodoende de eindprijs gewijzigd worden in de check out. Hanteert jouw land een lager BTW tarief, zal jouw eindprijs lager zijn, is deze hoger zal het eindbedrag hoger uitvallen.

Onderstaan een overzicht van de landen binnen de Europese Unie met een afwijkend BTW-tarief ten opzichte van Nederland.

Bulgarije 20%
Cyprus 19%
Denemarken 25%
Duitsland 19%
Estland 20%
Finland 24%
Frankrijk 20%
Griekenland 24%
Hongarije 27%
Ierland 23%
Italië 22%
Kroatië 25%
Luxemburg 17%
Malta  18%
Oostenrijk 20%
Polen 23%
Portugal 23%
Roemenië 19%
Slovenië 22%
Slowakije 20%
Zweden 25%
Kan ik een webshop bestelling BTW-vrij afhalen in de winkel?

Dit is helaas niet mogelijk. We kunnen alleen de volledige BTW aftrekken als we artikelen naar een land buiten de EU of naar een bedrijf binnen de EU verzenden.

Kan ik een tax refund krijgen?

Ja, wij werken samen met Global Blue.

Wanneer je producten koopt in de winkel in Amsterdam (met een minimum van € 50) en je vertrekt binnen 3 maanden naar jouw vaderland buiten de EU, kan je de BTW terugvorderen bij een Global Blue kantoor. Zij zijn op bijna iedere luchthavens in Europa gevestigd, dus ook als je op doorreis bent kan je in het land waar je de EU verlaat aanspraak maken op een BTW teruggave.

In de winkel dient de BTW altijd afgerekend te worden. Het is vervolgens mogelijk een refund formulier te krijgen, waarmee je een deel van de door jouw betaalde BTW kan terugvorderen bij Global Blue. In de winkel hebben wij hiervoor geen gegevens van jou nodig, dus een paspoort of iets dergelijks hoef je niet mee te nemen.

Hoe hoger het aankoopbedrag in de winkel, hoe hoger het percentage van de refund. Gemiddeld bedraagt deze BTW refund ongeveer 11% van het aankoopbedrag.

Voor meer informatie over Global Blue en over bijvoorbeeld de commissie die zij rekenen, raadpleeg hun website.