menu
MOTORJAS

MOTORJAS

Als je motor rijdt is een goede motorjas erg belangrijk. Deze moet vooral bescherming bieden, maar daarnaast wil je dat een motorjas er ook nog goed uitziet. In ons assortiment hebben we dan ook verschillende typen motorjassen.
488 items

Motorjas

Een motorjas is voor veel motorrijders het eerste waar ze aan denken bij motorkleding. Het is een essentieel onderdeel van een goede motoruitrusting. Motorjassen beschermen je bovenlichaam met behulp van slijtvast materiaal en protectoren op de kritische delen. De meeste motorjassen zijn standaard voorzien van protectoren voor je schouders en ellebogen. Een rugprotector is vaak optioneel maar wordt in sommige gevallen ook meegeleverd. Wanneer impactbescherming voor de rug optioneel is, zal de motorjas voorbereid zijn op het plaatsen van een protector. Veel motorjassen zijn voorzien van een uitneembare voering. Wanneer het buiten wat kouder is, plaats je de voering in het jack. Bij hoge temperaturen rits je de voering binnen een handomdraai los. Naast het bieden van bescherming moet een motorjack natuurlijk ook stijlvol zijn. Veel motorrijders hechten hier waarde aan en willen dat hun motorjas aansluit bij de uitstraling van hun motor.

 

Doorwaai motorjassen voor de zomer

Als je regelmatig met hoge temperaturen op de motor stapt, zoals in de zomer, dan is een doorwaai motorjas een echte musthave. Een doorwaai motorjack houdt je lichaam koel tijdens het motorrijden. Hierdoor kun jij jezelf volledig focussen op de weg, op het verkeer en op het motorrijden. Ook sportieve, leren motorjassen kunnen voor verkoeling zorgen. Veel leren jacks zijn namelijk voor een groot deel geperforeerd.

 

Waterdichte motorjassen voor de herfst en winter

In de winter en in de herfst wil je dat je motorjas aan een aantal eisen voldoet. Een waterdicht membraan is geen overbodige luxe. Als je op zoek bent naar een 100% waterdichte motorjas, kun je het beste voor een jas met een Gore-Tex membraan kiezen. Merken als Alpinestars, REV’IT! en Dainese werken allemaal samen met Gore-Tex. Naast dat Gore-Tex voor een volledig waterdichte motorjas zorgt, beschikt het membraan ook nog eens over een groot ademend vermogen. Verder is het met lage temperaturen natuurlijk belangrijk om een warme motorjas te dragen. Een motorjas met een losse thermovoering is ideaal voor motorrijders die in de winter op de motor stappen.

 

Motorjassen van leer en textiel

Veruit de meeste motorjassen zijn van leer of textiel gemaakt. Beide materialen hebben zo hun eigen voordelen. Leer is slijtvaster dan textiel, biedt de meeste bescherming en is daarom zeer geschikt voor gebruik op het circuit. Het is natuurlijk ook niet voor niets dat motorcoureurs altijd een volledig leren motorpak dragen. Een sportieve, leren motorjas sluit strak aan en vormt zich naar verloop van tijd naar het lichaam. Casual, lederen motorjacks zitten vaak wat losser.

Naast leer kun je ook kiezen voor een motorjas van textiel. Textiel is soepeler en biedt meer comfort. Ook heeft een textiele jas vaak wat meer functionaliteiten. Hierbij kun je denken aan een uitneembare binnenvoering, extra zakken en een waterdicht (Gore-Tex) membraan. Textiele motorjassen zijn bijvoorbeeld zeer geschikt voor lange toerritten en woon-werk verkeer.

 

Een veilige motorjas koop je voordelig bij Biker Outfit

Bekijk al onze motorjassen in de webshop of kom eens langs in de winkel. Koop een motorjas die perfect bij jouw situatie en rijstijl past. Online of in de winkel!

 

 

 

Merken waar we trots op zijn

Alles onder 1 dak in Amsterdam!

REV’IT
Alpinestars
Shoei
HJC
Scorpion
Roof
John Doe
Pando Moto
Cardo Systems
Kriega
Quad Lock
Dainese