• VANDAAG OPEN VANAF 13.00 TOT 18.00 UUR
  • Bezoek onze winkel in Amsterdam
Motorkleding - Alle topmerken en ruim assortiment motorkleding‎

MERKEN

SHOEI

Filter MAAT SORTEER
Alle filters
Maatfilter
ALLE FILTERS VERWIJDEREN
MATERIAAL
STIJL
SEIZOEN
VENTILATIE
TYPE
SLUITING
EIGENSCHAPPEN
KLEUR
MAAT
MAAT
FILTERS TOEPASSEN

SHOEI HELM

Shoei helmen worden beschouwd als een benchmark op het gebied van kwaliteit en veiligheid. In tegenstelling tot de meeste andere helmen merken die producten aanbieden van instapniveau tot high-end, ligt de focus van Shoei uitsluitend op het premium assortiment helmen.

Sinds de oprichting van het bedrijf zijn alle Shoei helmen ontworpen en vervaardigd in Japan, hoewel ze wereldwijd worden gedistribueerd en verkocht. Shoei was een van de eerste helmfabrikanten die halverwege de jaren zeventig lichtgewicht carbon-vezel helmen introduceerde. Shoei's GRV-helm was de eerste helm die Carbon en Aramide gebruikte. Shoei creëerde ook het eerste coverless shield-system en het Dual Liner Ventilation-system.

Het vlaggenschip, de X-Spirit helm, werd in 2003 geïntroduceerd en werd door Shoei gepromoot als de meest geavanceerde helm ter wereld en won de MCN's Product of the Year 2003 award in de categorie kleding. Zo onderhand zijn daar vele varianten van uitgebracht, en is deze nu vervangen door de X-Spirit III. Andere bekende modellen zijn NXR 2 (integraal), GT AIR II (integraal), Neotec II (systeem) en J-Cruise (jet).

Shoei levert helmen voor tal van MotoGP-rijders. In de MotoGP klasse Marc Márquez met acht Grand Prix Wereldkampioenschappen, Álex Márquez (de jongere broer van Marc Márquez), Andrea Dovizioso en Fabio Di Giannantonio. In Moto2, Thomas Luthi, Jake Dixon en Hafizh Syahrin. In Moto3, Yuki Kunii en Deniz Öncü.Het ontstaan van Shoei

De roots van het bedrijf gaan terug tot 1954 met de oprichting van Kamata Polyester Co., wiens eerste helmen voornamelijk werden geproduceerd voor gebruik in de bouwsector. De oprichter van Shoei, Eitaro Kamata, werd geboren in een gezin in Tokio dat een traditioneel Japans restaurant, Edogin, en een herberg in de buurt van Shimbashi exploiteerde. Soichiro Honda en zijn collega, Kiyoshi Kawashima (de eerste testrijder en later president van Honda Motor Co.), die in Hamamatsu waren gevestigd, waren vaste klanten van de herberg, omdat ze vaak naar de hoofdstad reisden voor zakenbezoek. Eitaro maakte kennis met Kawashima, die vaak op een motorfiets naar de herberg kwam en Eitaro inspireerde tot het gaan creëren van helmen voor motorrijders. Hij verliet de herberg en begon helmen te produceren, en in 1960 begon de fabriek in Tokyo met de productie van de eerste motorhelmen die aan de Japanse industriële norm (JIS) voldeden.

In 1965 besloot Honda Motor Co. Shoei's helmen op te nemen als hun ‘preferente' helmen als onderdeel van de Honda onderdelen- en accessoireslijn, waardoor hun populariteit en beschikbaarheid ook internationaal toenam. De Shoei Safety Helmet Corporation werd opgericht in de VS in 1968, kort na de bouw van de Ibaraki-fabriek. De huidige Iwate-fabriek is gebouwd in 1989. In 1987 heeft Shoei Europe Distribution s.a.r.l. werd opgericht in Frankrijk, gevolgd door Shoei (Europa) Gmbh in Duitsland in 1994, Shoei Italia s.r.l. in Italië in 2011 en Shoei Asia Co., Ltd. in Thailand in 2019. Ondanks hun succes blijft Shoei een relatief klein bedrijf, met wereldwijd minder dan 800 medewerkers.

Toen werd gevraagd naar de oorsprong van de naam, antwoordde een vertegenwoordiger van Shoei: "Shoei is geen echt woord en betekent niets. In Japan wordt het verstrijken van de tijd gemarkeerd in dynastieën die het leven van een keizer zijn. Toen Shoei werd opgericht in 1959 was dat tijdens de Showa-dynastie, dus het eerste teken werd gecombineerd met het eerste teken van de voornaam van de oprichter Eitaro en resulteerde in de merknaam Shoei.

 

Waarom een Shoei helm?

Het prijskaartje van Shoei motorhelmen valt hoger uit dan vrijwel alle andere merken. Echter, je koopt wel een stuk veiligheid en duurzaamheid waarmee je de komende 7 jaar vooruit kunt. Shoei helmen zijn altijd vervaardigd uit fiberglas materiaal, dat lichter en duurzamer is dan polycarbonaat. Probeer eens een Shoei integraalhelm, een Shoei systeemhelm, of een Shoei jethelm. Negen van de tien keer zul je pasvorm van de helm prettiger vinden dan je huidige model. Mocht de pasvorm toch niet perfect zijn, dan wijzen we je op het Shoei Personal Fit systeem. Hierbij wordt de Shoei motorhelm door specialisten bij Biker Outfit geheel op maat gemaakt.

Lees meer Lees minder
Chat