menu
MOTORPAK DAMES

MOTORPAK DAMES

Een leren motorpak is de meest veilige manier om je te beschermen op de motor. Vaak wordt een dames motorpak op een sportieve motor gedragen. Ga je circuit rijden? Dan is een leren motorpak verplicht, vaak 1-delig maar soms wordt 2-delig ook toegestaan.
9 items

DAMES LEREN MOTORPAKKEN

Veelal wordt een motorpak op een sportieve motorfiets gedragen. Al dan niet op het circuit. Met name de 1-piece motorpakken zijn op het circuit aan te bevelen aangezien deze het veiligst zijn. Dames motorpakken worden gemaakt van leer en zullen in het begin stug en strak zitten. Na verloop van tijd zal het motorpak uitlopen en zich voegen naar jouw lichaam.

 

De pasvorm van een leren dames motorpak

De pasvorm van een motorpak voor dames is strak en stug. Dit is gedaan voor de veiligheid. Een motorpak is gemaakt voor de houding op de motor. Dat wil zeggen dat als je rechtop staat met een motorpak hij niet lekker zal zitten. Hij zal trekken in het kruis, de schouders zitten niet lekker op hun plek en hij voelt te strak op de boezem. Maar zodra je op de motor gaat zitten, zal het motorpak helemaal aansluiten op je lichaam en alles zal perfect op zijn plaats vallen. Om te weten of een motorpak goed zit, moet je dus altijd test zitten op de motor.

 

Airbag in een dames motorpak

Tegenwoordig zijn er verschillende fabrikanten die ook een Airbag Systeem aanbieden in dames motorpakken, zoals Alpinestars en Dainese.

Het Tech-Air airbag vest van Alpinestars is het eerste op zichzelf staand airbag systeem die je romp beschermd op de schouders, borst, rug en zijkant van je romp. Het kostte Alpinestars 11 jaar om dit Tech-Air systeem te ontwikkelen voor straatgebruik maar dan heb je ook de ultieme veiligheid. Op zichzelf staand wil zeggen dat het airbag systeem werkt met sensoren en dat de airbag niet verbonden hoeft te worden met de motor. Dit is betreft veiligheid een enorme pré, maar ook praktisch gezien biedt het voordelen. Je kan op iedere willekeurige motor stappen en toch een werkende airbag aanhebben.

D-Air is het revolutionaire airbag systeem van Dainese. Ook D-Air is een zelf regulerend systeem. Het totaal van 6 sensoren doen ruim 1000 metingen per seconde. Algoritmes bepalen aan de hand van de verkregen informatie of de rijder zich in een gevaarlijke situatie verkeerd.

In tegenstelling tot Alpinestars Tech-Air, is elk D-Air systeem geïntegreerd in daarvoor ontworpen motorkleding. Je koopt hem dus niet los, hetgeen bij Alpinestars wel het geval is.

 

Het aanbod dames leren motorpakken bij Biker Outfit

Door onze grote collectie motorkleding voor dames kunnen we elke sportieve dames motorrijder helpen aan een superieure kwaliteit motorpak. Toch kan het zijn dat ons aanbod overweldigend is. Voor vragen of advies over het beste dames motorpak voor jou kan je langskomen in onze winkel in Amsterdam of onze klantenservice raadplegen. Onze specialisten helpen je graag met advies waardoor jij jarenlang kunt genieten van je motorkleding.

Merken waar we trots op zijn

Alles onder 1 dak in Amsterdam!

REV’IT
Alpinestars
Shoei
HJC
Cardo Systems
Roof
John Doe
Pando moto
Quad Lock
Kriega
SP Connect
Dainese