menu
JET

JET

Een goede helm is essentieel als je motor, MP3 of scooter rijdt. Het zorgt voor bescherming, moet comfortabel zijn, maar ook bij jou en jouw motor passen. Jet helmen bieden veel vrijheid, maar houdt er rekening mee dat de kin niet wordt beschermd.
74 items

Jethelm voor motorrijders

 

Jethelmen zijn nog altijd erg populair bij een heleboel motorrijders. Ze passen erg goed bij choppers, retro motoren en custom motorfietsen zoals caferacers. Ook (motor)scooterrijders geven vaak de voorkeur aan een jethelm. Vooral voor korte ritten en voor motorritten waarbij met een lagere snelheid gereden wordt, kunnen de lichte jethelmen erg fijn zijn. Doordat jethelmen geen kinstuk hebben, bieden ze enorm veel vrijheid. Je krijgt veel rijwind op je gezicht waardoor jethelmen erg comfortabel zijn wanneer je in de zomer met hogere temperaturen op de motor stapt. Let er wel op dat je kin bij het dragen van een jet motorhelm niet beschermd wordt. Voor sportieve motorrijders die met optimale bescherming willen rijden, zijn ze daarom minder geschikt.

 

Creëer een stoere retro-uitstraling met een jethelm

 

Een jethelm zorgt voor een unieke uitstraling. Veel jethelmen hebben een retro look en passen daardoor perfect bij retro motoren. Je kunt kiezen uit veel verschillende retro jethelmen. Naast modellen met een effen kleur zijn er ook jet motorhelmen met een unieke print te krijgen. Hiermee val je pas echt goed op! Je kunt jethelmen perfect combineren met een stoere zonnebril. Overigens is dit bij veel modellen geen vereiste, aangezien ze zijn voorzien van een zonnevizier. Naast retro jethelmen zijn er uiteraard ook modernere varianten van dit type motorhelm te krijgen. De jethelmen met een moderne uitstraling lijken vaak erg veel op integraalhelmen, maar dan zonder het kinstuk en met een groter vizier.

 

Jethelmen met zonnevizier

 

Een geïntegreerd zonnevizier is enorm handig wanneer je met een open jethelm rijdt. Jethelmen worden veel gedragen door motorrijders die met goed weer op de motor stappen. Wanneer de zon schijnt is een jethelm met zonnevizier onmisbaar. Hiermee voorkom je dat je verblind wordt. Als de jethelm niet over een zonnevizier beschikt, is het uiteraard ook mogelijk om de helm met een zonnebril te combineren. Het vizier van een jethelm klap je gemakkelijk open tijdens het rijden. Vaak zit er aan de zijkant van de jethelm een schuifje waarmee je het zonnevizier open en dicht kunt doen. Bepaalde jethelmen hebben enkel een zonnevizier, terwijl andere modellen zowel over een transparant vizier als over een zonnevizier beschikken.

 

HJC, LS2, Scorpion en Nederlandse Roeg jethelmen

 

Jethelmen worden door veel verschillende merken aangeboden. Zo heeft het Nederlandse Roeg erg stoere retro jethelmen ontwikkeld. Daarnaast bieden merken als HJC, LS2 en Scorpion ook meerdere modellen aan, met ieder hun eigen kenmerken. Bij de productpagina van een specifieke jethelm kun je alle eigenschappen van de helm nalezen. Jethelmen kunnen bijvoorbeeld gemaakt zijn van polycarbonaat, fiberglas of carbon. Daarnaast zijn er modellen met een ratelsluiting of dubbel D-sluiting te krijgen.

 

De beste jethelm koop je bij Biker Outfit

 

Zoek je een motorhelm die veel vrijheid biedt en lekker koel is tijdens hoge temperaturen? Dan is een jethelm de beste keuze. Bekijk verschillende merken en modellen bij Biker Outfit. De pasvorm van een jethelm is erg belangrijk, dus zorg ervoor dat je weet welke maat je nodig hebt. Hiervoor kun je uiteraard langskomen in onze winkel. Dan helpen wij je op weg met het vinden van een perfect passende jethelm.

Merken waar we trots op zijn

Alles onder 1 dak in Amsterdam!

REV’IT
Alpinestars
Shoei
HJC
Scorpion
Roof
John Doe
Pando Moto
Cardo Systems
Kriega
Quad Lock
Dainese