menu
MOTORLAARZEN & MOTORSCHOENEN

MOTORLAARZEN & MOTORSCHOENEN

Motorlaarzen, motorschoenen, je ziet door de bomen het bos niet meer. Wat is nu geschikt voor mij? Een tourlaars of een casual model? We hebben motorlaarzen en schoenen in vele stijlen zoals sport, tour, offroad, casual tot aan meer classic.
377 items

Motorlaarzen en motorschoenen

Een paar motorlaarzen of motorschoenen is een ontzettend belangrijke onderdeel van je outfit als je motor rijdt. Als je valt, zullen je voeten en handen uit reflex als eerste de grond raken. De belangrijkste functie hiervan is dat ze je tenen, enkels en hiel beschermen. Als je hoge motorlaarzen koopt, beschermen deze ook (een deel van) je schenen.

 

Materiaal van motorlaarzen en motorschoenen

Als je motorlaarzen of motorschoenen wilt kopen, zul je de keuze moeten maken tussen twee soorten materiaal, namelijk textiel en leer. Onder leer scharen we voor het gemak ook Lorica, een kunstleer van de hoogste kwaliteit. Lorica is flexibel, zacht, slijtvast, waterafstotend en heeft een hoog ademend vermogen. Leer is vaak bekender. Het is tevens slijtvast, ademend, soepel en past zich daardoor aan aan de vorm van jouw voet.

Het assortiment leren motorlaarzen en motorschoenen is groter dan textiele motorschoenen. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat leer zeer slijtvast en daarmee veiliger is.

 

Stijl van motorlaarzen en motorschoenen

Als je motorlaarzen of motorschoenen koopt, zul je ook te maken krijgen met de keuze voor een stijl. De verschillende stijlen die wij aanbieden zijn sport, tour, adventure of off-road tot aan casual en de meer classic motorlaarzen en motorschoenen.

De casual stijl is vaak eerder een motorschoen dan een  motorlaars. Dit heeft te maken met het feit dat motorschoenen laag zijn en je daarin beter kunt bewegen. Het is met deze motorschoenen dus comfortabeler om bijvoorbeeld door de stad te lopen. Deze schoenen kun je eventueel ook in je vrije tijd dragen. Adventure laarzen zijn vrijwel altijd hoge motorlaarzen. De tour motorlaarzen en sport motorlaarzen kunnen hoog of laag zijn.

 

Verschillende hoogtes van motorlaarzen en motorschoenen

Zoals hierboven al genoemd werd, zijn motorlaarzen en motorschoenen er in verschillende hoogtes. Je hebt namelijk de motorschoen, de lage motorlaars en de hoge motorlaars. Om te bepalen welke hoogte het beste aansluit op jouw wensen beschrijven we hieronder wat de voor- en nadelen per motorlaars of motorschoen zijn.

 

De motorschoen

Motorschoenen zien er uit als een normale schoen of sneaker maar zijn gekeurd als een motorlaars. Een motorschoen is altijd laag en valt net op of onder de enkel. In deze schoen kun je wel gemakkelijker bewegen, waardoor je de schoenen aan zou kunnen houden zodra je van je motor afstapt. Motorschoenen zijn lichter van gewicht dan een motorlaars en lopen zodoende lekkerder dan een normale motorlaars.

De lage motorlaars

Een lage motorlaars valt wel over je enkel, maar beschermt maar een klein deel van je scheenbeen. Deze laars is daarom wel steviger dan de motorschoen, maar loopt dan ook een stuk stugger. De harde beschermstukken drukken tegen je scheenbeen aan, waardoor je deze niet graag aan zult houden zodra je van je motor afstapt.

De hoge motorlaars

De hoge motorlaars beschermt je voet, enkel en een deel van je scheenbeen maximaal. Net als bij de lage motorlaars zul je wel merken dat dit niet heel soepel loopt zodra je van de motor stapt. Ze bieden daarentegen wel optimale bescherming en protectie. Daarnaast kunnen ze in de de zomermaanden erg warm zijn, wat in de winter natuurlijk weer een voordeel is.

 

Andere belangrijke eigenschappen bij motorlaarzen en motorschoenen

Zoals hierboven al genoemd is, is protectie het allerbelangrijkst aan de motorlaars en motorschoen. Hoe hoger de schoenen, hoe beter ze beschermen. Een andere beschermfactor is reflectie. Door reflecterende delen in onder andere de hak ben je zichtbaar in het donker. Hierdoor zien anderen je naderen. Ook ventilatie is essentieel. Dit maakt het dragen van motorlaarzen en motorschoenen een stuk comfortabeler tijdens de warme dagen. De ventilatiedelen zijn van geperforeerde stof en zitten vaak rondom de enkel. Sommige schoenen zijn voorzien van een schuifje die je dicht en open kunt zetten.

Een ander belangrijk comfort element is de pasvorm. Bij veel schoenen is het mogelijk om de pasvorm aan te passen. Dit kan door middel van bijvoorbeeld klittenband. Sommige motorlaarzen en motorschoenen hebben ook stretchdelen. Dit verhoogt het draagcomfort en bewegingsvrijheid. Het zorgt er ook voor dat je de motorlaars of motorschoen gemakkelijker aan en uit kunt trekken, maar ook dat je ze op de motor kunt aanpassen naar jouw houding.

Een ander belangrijk aspect is de waterdichtheid van motorlaarzen en motorschoenen. Als je op zoekt bent naar motorlaarzen, is het ook aan te raden om eens te kijken naar Gore-Tex motorlaarzen en motorschoenen. Dit zijn 100% gegarandeerd waterdichte motorlaarzen en motorschoenen, ideaal als je woon-werk verkeer rijdt.

Merken waar we trots op zijn

Alles onder 1 dak in Amsterdam!

REV’IT
Alpinestars
Shoei
HJC
Cardo Systems
Roof
John Doe
Pando moto
Quad Lock
Kriega
SP Connect
Dainese