menu
MOTORHELM KIND

MOTORHELM KIND

Op de motor ben je kwetsbaar. Het is belangrijk om motorhelm te hebben waarin je kind goed beschermd is. Onze vakbekwame mensen informeren en adviseren je graag om de ideale kinder motorhelm voor jouw oogappel te vinden!
6 items

KINDER MOTORHELMEN

Een goede motorhelm is essentieel als je motor rijdt. Wij bieden dan ook een ruime keuze in verschillende soorten kinder motorhelmen voor iedere rijstijl. Zo kan iedereen bij ons terecht voor een mooie en veilige motorhelm voor kinderen. Met onderstaande informatie willen we je adviseren bij het kopen van een kinder motorhelm. Heb je nog vragen of wil je deskundig advies ontvangen van één van onze specialisten? Dan kan je altijd contact opnemen met onze klantenservice.

 

Kinderen op de motor

Voor kinderen achterop de motor zijn wettelijk gezien maar twee regels:

- Het kind dient een goed passende en goed gekeurde helm te dragen

- Het kind dient op een passagiersplaats te zitten waarbij het kind met de voeten bij de speciale voetsteunen moet kunnen.

De wet spreekt niet over een minimumleeftijd en/of over kleding. Dit is de verantwoordelijkheid van de volwassen bestuurder.

 

Adviesleeftijd kinderen achterop de motor

Het is lastig te zeggen vanaf welke leeftijd een kind achterop de motor kan. Ieder kind is anders. Veelal zie je dat een advies ergens ligt tussen de 10 en 12 jaar. Belangrijk is vooral dat het kind begrijpt wat achterop zitten betekent (goed vasthouden, meekijken met de bestuurder, niet tegenleunen, niet teveel bewegen). Maar ook dat de nek van het kind fysiek voldoende is ontwikkeld om het gewicht van een helm te kunnen dragen, zeker wanneer de bestuurder een noodstop moet maken.

 

Ruime keuze in de type kinder motorhelmen

Wij hebben een divers aanbod van helmen voor kinderen, zoals integraal helmen, jet helmen, systeem helmen of adventure helmen.

 

Merken motorhelmen

Bij Biker Outfit voeren wij een ruim assortiment aan kinder motorhelmen van diverse merken. Deze merken hebben allemaal een andere prijsklasse, waardoor je ook kunt slagen voor een goedkopere helm. Dit heeft alles te maken met de gebruikte materialen en productietechnieken. Ook ligt dit aan de extra voorzieningen, zoals wel of geen een geïntegreerd zonnevizier. De helmen hebben ook allemaal een andere sluiting, zoals een ratelsluiting of dubbel-D sluiting. De meeste helmen zijn uniseks, maar we hebben ook een aantal helmen die een speciale kinderuitvoering hebben, zoals bij Schuberth. Het is in onze webshop mogelijk om de kleur van de helm te filteren, zodat je een helm kunt uitzoeken die past bij de rest van je motoroutfit.

 

Hoe bepaal je de juiste pasvorm van een motorhelm?

De pasvorm is bij de aanschaf van een motorhelm erg belangrijk. Een helm moet namelijk comfortabel zitten en overal goed aansluiten wil deze veilig zijn. Een te grote helm kan erg oncomfortabel zijn als je in hoge snelheid over de snelweg gaat en er beweging in de helm zit. Daarnaast zal de helm bij een botsing niet meer doen waarvoor hij bedoelt is. Een te grote helm zorgt ervoor dat je bij impact een botsing maakt in je helm. Een helm die aan de andere kant weer te krap is, zorgt voor irritatie tijdens het rijden. Vind je het lastig om de juiste maat en pasvorm in te schatten? Kom dan langs in onze winkel in Amsterdam. Hier vind je een ruim assortiment kinder motorhelmen en motorkleding.

 

Klantenservice van Biker Outfit

Heb je vragen over een motorhelm voor kinderen? Neem dan contact op met onze specialisten van de klantenservice. Wij staan je graag te woord met deskundig advies! Naast kinder motorhelmen kun je bij ons slagen voor andere accessoires zoals waterdichte tassen, winter handschoenen, zomer handschoenen en verwarmde handschoenen. Ook bieden wij een ruim aanbod kinder motorkleding aan. Uiteraard ben je van harte uitgenodigd in onze  winkel in Amsterdam. Hier vind je ons volledige assortiment met motorhelmen en kun je alles rustig even passen. Kinder motorhelmen kun je bij ons eenvoudig en snel bestellen.

Merken waar we trots op zijn

Alles onder 1 dak in Amsterdam!

REV’IT
Alpinestars
Shoei
HJC
Cardo Systems
Roof
John Doe
Pando moto
Quad Lock
Kriega
SP Connect
Dainese