menu
MOTORHELM

MOTORHELM

Een motorhelm is misschien wel het belangrijkste item van je motoroutfit. Het moet het meest kwetsbare deel van het lichaam beschermen, namelijk je hoofd. Je vindt in onze collectie motorhelmen verschillende prijsklassen, soorten en stijlen.

Onze favorieten

564 items

Motorhelm

Een goede motorhelm is essentieel voor iedere motorrijder. Motorhelmen zorgen voor bescherming van je hoofd: het kwetsbaarste gedeelte van je hele lichaam. Het is dan ook niet voor niets dat het dragen van een motorhelm verplicht is. Er zijn veel verschillende soorten motorhelm op de markt. Voor ieder type motorrijder is er wel een geschikte motorhelm te vinden. Bij iedere motorhelm geldt dat de pasvorm enorm belangrijk is. Een motorhelm moet goed zitten en bij de vorm van je hoofd passen. Het is dan ook aan te raden om meerdere motorhelmen te proberen, totdat je een model vindt dat perfect bij je past. Bij Biker Outfit adviseren we je graag bij jouw zoektocht naar een geschikte motorhelm.

 

Verschillende soorten motorhelm

De ene motorhelm is de andere niet. Er zijn verschillende type motorhelmen waar je uit kunt kiezen. De bekendste is natuurlijk de integraalhelm. Integraalhelmen zijn gelijk ook de veiligste helmen die er zijn. Dit komt doordat ze uit één stuk vervaardigd zijn. Andere populaire motorhelmen zijn systeemhelmen, jethelmen, all road helmen en modulaire helmen. In het uitgebreide assortiment van Biker Outfit vind je al deze motorhelmen. Zo weten we zeker dat we jou een passende motorhelm aan kunnen bieden.

 

De beste motorhelm voor ieder type motorrijder

Welke motorhelm je het beste kunt dragen, is afhankelijk van meerdere factoren. Ieder type motorhelm is geschikt voor een bepaald type motorrijder. Ben je een sportieve motorrijder en bezoek je zo nu en dan het circuit? Dan is een integraalhelm de beste keuze. Jethelmen worden vooral gedragen door bezitters van een tour- of custom motor. Ook systeemhelmen worden veel gedragen door tourrijders, maar tegelijkertijd zie je ze vaak bij instructeurs en bij de politie. Een systeemhelm is namelijk zeer geschikt om te communiceren met anderen. Je kunt op ieder moment zelf bepalen of je de motorhelm open of dicht draagt. All road helmen zijn, zoals de naam al doet vermoeden, geschikt voor meerdere omstandigheden.

 

Pasvorm van een motorhelm

De pasvorm van een motorhelm is enorm belangrijk. Een motorhelm moet comfortabel zitten, ook op de hoge snelheden. Daarnaast is een motorhelm pas echt veilig wanneer deze goed aansluit. Een te grote motorhelm is onveilig maar tegelijkertijd ook erg oncomfortabel wanneer je op hoge snelheid rijdt. Hierdoor komt er beweging in de helm. Aan de andere kant kan een te strakke motorhelm voor irritatie en hoofdpijn zorgen. Pas altijd verschillende motorhelmen totdat je een model vindt dat perfect bij de vorm van jouw hoofd past.

 

Jouw nieuwe motorhelm koop je natuurlijk bij Biker Outfit

Ben je op zoek naar een nieuwe motorhelm? En wil je graag advies? Neem dan contact op met onze medewerkers of kom eens langs in onze winkel. Zo weet je zeker dat je met een motorhelm naar huis gaat die comfortabel zit en ervoor zorgt dat je veilig kunt motorrijden. Bij Biker Outfit vind je een enorm aanbod met de beste motorhelmen van merken als HJC, Scorpion, LS2, AGV, Shoei, Roof en Shark.

Merken waar we trots op zijn

Alles onder 1 dak in Amsterdam!

REV’IT
Alpinestars
Shoei
HJC
Scorpion
Roof
John Doe
Pando Moto
Cardo Systems
Kriega
Quad Lock
Dainese