menu
MOTORLAARZEN DAMES

MOTORLAARZEN DAMES

Dames motorlaarzen zijn er in vele varianten en stijlen. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Wat is nu geschikt voor mij? Een tourlaars of meer sportief? We hebben dames motorlaarzen in veel stijlen zoals sport, tour, offroad, casual tot classic.
96 items

DAMES MOTORLAARZEN

Een paar dames motorlaarzen is een ontzettend belangrijke onderdeel van je outfit als je motor rijdt. Als je valt, zullen je voeten en handen uit reflex als eerste de grond raken. Daarom zijn er hiervoor speciale dames motorlaarzen ontworpen. De belangrijkste functie hiervan is dat ze je tenen, enkels en hiel beschermen. Als je hoge dames motorlaarzen koopt, beschermen deze ook (een deel van) je schenen.

 

Materiaal van dames motorlaarzen

Als je motorlaarzen voor dames wilt kopen, zul je de keuze moeten maken tussen twee soorten materiaal, namelijk textiel en leer. Onder leer scharen we voor het gemaak ook Lorica, een kunstleer van de hoogste kwaliteit. Lorica is flexibel, zacht, slijtvast, waterafstotend en heeft een hoog ademend vermogen. Leer is vaak bekender. Het is tevens slijtvast, ademend, soepel en past zich daardoor aan aan de vorm van jouw voet.

Het assortiment leren dames motorlaarzen is groter dan textiele dames motorlaarzen. Dit heeft te maken met dat leer zeer slijtvast en daarmee veiliger is.

 

Stijl van dames motorlaarzen

Als je motorlaarzen voor vrouwen koopt, zul je ook te maken krijgen met de keuze voor een stijl. De verschillende stijlen die wij aanbieden zijn sport, tour, adventure of off-road tot aan casual en de meer classic motorlaarzen.

 

Verschillende hoogtes van dames motorlaarzen

Zoals hierboven al genoemd werd, zijn dames motorlaarzen er in verschillende hoogtes. Je hebt namelijk de lage dames motorlaars en de hoge dames motorlaars. Om te bepalen welke hoogte het beste aansluit op jouw wensen beschrijven we hieronder wat de voor- en nadelen per motorlaars zijn.

De lage dames motorlaars
Een lage dames motorlaars valt wel over je enkel, maar beschermt maar een klein deel van je scheenbeen. Deze laars is daarom wel steviger dan de motorschoen voor vrouwen, maar loopt dan ook een stuk stugger. De harde beschermstukken drukken tegen je scheenbeen aan, waardoor je deze niet graag aan zult houden zodra je van je motor afstapt.

De hoge dames motorlaars
De hoge dames motorlaars beschermt je voet, enkel en een deel van je scheenbeen maximaal. Net als bij de lage motorlaars zul je wel merken dat dit niet heel soepel loopt zodra je van de motor stapt. Ze bieden daarentegen wel optimale bescherming en protectie. Daarnaast kunnen ze in de de zomermaanden erg warm zijn, wat in de winter natuurlijk weer een voordeel is.

 

Andere belangrijke eigenschappen bij dames motorlaarzen

Zoals hierboven al genoemd is, is protectie het allerbelangrijkst aan de dames motorlaars. Hoe hoger de laarzen, hoe beter ze beschermen.

Een andere beschermfactor is reflectie. Door reflecterende delen in onder andere de hak ben je zichtbaar in het donker. Hierdoor zien anderen je naderen. Ook ventilatie is essentieel. Dit maakt het dragen van dames motorlaarzen een stuk comfortabeler tijdens de warme dagen. De ventilatiedelen zijn van geperforeerde stof en zitten vaak rondom de enkel. Sommige laarzen zijn voorzien van een schuifje die je dicht en open kunt zetten.

Een ander belangrijk comfort element is de pasvorm. Bij veel laarzen is het mogelijk om de pasvorm aan te passen. Dit kan door middel van bijvoorbeeld klittenband. Sommige motorlaarzen hebben ook stretchdelen. Dit verhoogt het draagcomfort en bewegingsvrijheid. Het zorgt er ook voor dat je de dames motorlaarzen gemakkelijker aan en uit kunt trekken, maar ook dat ze op de motor zich aanpassen aan jou zithouding.

Een laatste belangrijk aspect is de waterdichtheid van dames motorlaarzen. Als je op zoekt bent naar dames motorlaarzen, is het ook aan te raden om eens te kijken naar dames Gore-Tex motorlaarzen. Dit zijn 100% gegarandeerd waterdichte motorlaarzen, ideaal als je woon-werk verkeer rijdt.

 

Klantenservice van Biker Outfit

Heb je vragen over onze collectie dames motorlaarzen? Wil je bijvoorbeeld weten welke motorlaars voor vrouwen het meest geschikt zijn voor jou? Neem dan contact op met onze specialisten van de klantenservice. Wij staan je graag te woord met deskundig advies!

Wilt je motorlaarzen voor dames komen passen? Kom dan langs in onze winkel in Amsterdam. Hier hebben wij het gehele assortiment aan dames motorlaarzen en daar kan je voelen welk type bij jou past. Dames motorlaarzen kun je bij ons eenvoudig en snel bestellen.

Merken waar we trots op zijn

Alles onder 1 dak in Amsterdam!

REV’IT
Alpinestars
Shoei
HJC
Cardo Systems
Roof
John Doe
Pando moto
Quad Lock
Kriega
SP Connect
Dainese