menu
MOTORHANDSCHOENEN KIND

MOTORHANDSCHOENEN KIND

Op de motor ben je kwetsbaar. Het is belangrijk om motorhandschoen te hebben waarin je kind goed beschermd is. Onze vakbekwame mensen informeren en adviseren je graag om de ideale kinder motorhandschoenen voor jouw oogappel te vinden!
4 items

KINDER MOTORHANDSCHOENEN

Motorhandschoenen bieden tijdens het rijden veiligheid en comfort. Goede grip om vast te houden en aangenaam contact is dus van groot belang. Daarnaast wil je niet dat je handen te warm worden in de zomer of afkoelen tijdens een regenbui.

 

Kinderen op de motor

Voor kinderen achterop de motor zijn wettelijk gezien maar twee regels:

- Het kind dient een goed passende en goed gekeurde helm te dragen

- Het kind dient op een passagiersplaats te zitten waarbij het kind met de voeten bij de speciale voetsteunen moet kunnen.

De wet spreekt niet over een minimumleeftijd en/of over kleding. Dit is de verantwoordelijkheid van de volwassen bestuurder.

 

Adviesleeftijd kinderen achterop de motor

Het is lastig te zeggen vanaf welke leeftijd een kind achterop de motor kan. Ieder kind is anders. Veelal zie je dat een advies ergens ligt tussen de 10 en 12 jaar. Belangrijk is vooral dat het kind begrijpt wat achterop zitten betekent (goed vasthouden, meekijken met de bestuurder, niet tegenleunen, niet teveel bewegen). Maar ook dat de nek van het kind fysiek voldoende is ontwikkeld om het gewicht van een helm te kunnen dragen, zeker wanneer de bestuurder een noodstop moet maken.

 

Leren kinder motorhandschoenen of textiele kinder motorhandschoenen?

Er zijn verschillende soorten kinder motorhandschoenen, zoals leren motorhandschoenen en textiele motorhandschoenen voor kinderen. Het fijne aan leer is ook dat het materiaal naar verloop van tijd soepeler wordt en zich naar jouw handen gaat vormen. Dit zorgt voor optimaal comfort tijdens het motorrijden.

Kinder motorhandschoenen van textiel zijn ook kwalitatief sterk. In motorhandschoenen die gemaakt zijn van textiel wordt vaak een membraan verwerkt. Dit zorgt ervoor dat ze waterafstotend, waterdicht, winddicht en ademend zijn. Bij textiele motorhandschoenen wordt vaak nog wel leer verwerkt om ze op bepaalde delen steviger, veiliger en comfortabeler te maken.

 

Waar let je op bij het kopen van kinder motorhandschoenen?

Kinder motorhandschoenen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en stijlen. Door ons ruime assortiment is de kans groot dat je slaagt voor een geschikt paar handschoenen voor kinderen. Door dit ruime aanbod is de keuze heel groot, het is soms lastig om een keuze te maken. Het verschil in kinder motorhandschoenen zit vooral in de verschillende seizoenen. Voor elk seizoen zijn er geschikte kinder motorhandschoenen, zoals een winter motorhandschoen of zomerse motorhandschoen. Uiteraard let je bij motorhandschoenen voor kinderen op het comfort. Bij het rijden van lange afstanden heb je ze lang aan, waardoor het belangrijk is dat ze lekker zitten. Er zijn echter nog een aantal punten die je goed moet checken als je motorhandschoenen koopt.

Koop bij Biker Outfit de beste protectie

Protectie is natuurlijk het allerbelangrijkst. Op de kwetsbare punten, zoals de vingertoppen en handpalm, wordt extra protectie toegevoegd in motorhandschoenen. Bij sommige kinder handschoenen is deze extra protectie van leer, maar bij andere motorhandschoenen is dit van hard kunststof.

Stretch van kinder motorhandschoenen

Zoals eerder beschreven is het belangrijk dat de motorhandschoen comfort bieden. Dit comfort komt voort uit stretch in de motorhandschoenen. De stretch zit vooral op de knokkels en op rug van de handschoen. Als je de handvatten van je motor vast hebt, is het namelijk belangrijk dat je je handen goed kan buigen. Het zorgt er ook voor dat je je handschoenen makkelijk aankrijgt.

Ventilatie bij kinder motorhandschoenen

Als je lange tochten rijdt, is het prettig als de kinder motorhandschoenen luchtig zijn. Dit is vooral prettig in de zomer en lente. De ventilatie in een kinder motorhandschoen krijg je door de geperforeerde delen. Zo krijg je geen klamme handen tijdens het rijden.

 

Klantenservice van Biker Outfit

Heb je vragen over onze collectie kinder motorhandschoenen? Wil je bijvoorbeeld weten welke kinder motorhandschoen het meest geschikt zijn? Neem dan contact op met onze specialisten van de klantenservice. Wij staan je graag te woord met deskundig advies!

Naast motorhandschoenen voor kinderen kun je bij ons slagen voor andere motor accessoires zoals waterdichte tassen, rug protectoren, jet helmen en systeem helmen. Uiteraard ben je hier ook aan het juiste adres voor kinderen motorkleding. Wil je liever even passen voordat je een bestelling plaatst? Kom dan eens langs in onze winkel in Amsterdam. Hier vind je ons volledige assortiment met kinder motorhandschoenen.

Merken waar we trots op zijn

Alles onder 1 dak in Amsterdam!

REV’IT
Alpinestars
Shoei
HJC
Cardo Systems
Roof
John Doe
Pando moto
Quad Lock
Kriega
SP Connect
Dainese