menu
MOTORPAK

MOTORPAK

Een leren motorpak is de meest veilige manier om je te beschermen op de motor. Vaak wordt een motorpak op een sportieve motor gedragen. Ga je op het circuit rijden? Dan is een leren motorpak verplicht, vaak 1-delig maar soms wordt 2-delig ook toegestaan.
30 items

Motorpak

Motorpakken worden meestal door sportieve motorrijders gedragen. Op het circuit rijdt iedereen met een slijtvast motorpak van leer, maar ook op de openbare weg zie je steeds meer motorrijders met een leren motorpak rijden. De veiligste optie is een eendelig leren motorpak, gevolgd door het tweedelige leren motorpak waarbij je de jas aan de broek kunt ritsen.

Naast leren pakken zijn er ook complete motorpakken van textiel te verkrijgen. Deze textiele motorpakken bestaan uit één deel en bieden uitstekende bescherming tijdens het motorrijden. Uiteraard sluit textiel minder strak aan dan leer, waardoor een leren motorpak de beste keuze voor sportieve motorrijders blijft.

 

Motorpakken van Dainese, Alpinestars en REV’IT!

Alle populaire motorkledingmerken hebben verschillende motorpakken ontworpen. Het aanbod van Dainese, Alpinestars en REV’IT! is enorm als het aankomt op sportieve motorpakken. Zowel Dainese, Alpinestars en REV’IT! bieden eendelige en tweedelige motorpakken aan. Rijd je veel op het circuit? Dan raden we zeker aan om voor een eendelig motorpak te kiezen. Op de openbare weg kan het fijner zijn om een tweedelig motorpak te dragen. Dan kun je de jas tijdens een welverdiende pauze eenvoudig losritsen en uittrekken.

De motorpakken van Dainese, Alpinestars en REV’IT! bieden de allerbeste bescherming voor motorrijders. Motorpakken zijn voorzien van elleboog-, schouder-, knie- en heupprotectie. Rugprotectors zijn vaak optioneel maar uiteraard wel aan te raden. Tussen de pakken van Dainese, Alpinestars en REV’IT! kunnen een hoop verschillen zitten. Bij de productinformatie van ieder pak vind je alle functionaliteiten en eigenschappen.

 

Leren motorpakken voor sportieve motorrijders

Bijna alle motorpakken zijn van leer en dat is natuurlijk niet voor niets. Een leren motorpak is slijtvast en biedt de beste bescherming voor motorrijders. Circuitrijders en andere sportieve motorrijders zul je dus vrijwel altijd met een leren motorpak zien rijden. De pasvorm van een lederen motorpak is strak en stug. Wanneer je staat of loopt, zit een leren motorpak niet al te lekker. De pakken zijn gemaakt voor de houding die je op een motor hebt. Zodra je op een motor zit, zal het pak een stuk beter aanvoelen en netjes op je lichaam aansluiten. Ga dus altijd op een motor zitten wanneer je leren motorpakken aan het passen bent.

Leren motorpakken draag je niet over je normale kleding heen. Ze zijn gemaakt om over dunne onderkleding of over een aansluitend thermopak te dragen. Het aan- en uittrekken van een leren motorpak gaat ook veel makkelijker wanneer je strakke onderkleding draagt.

 

Motorpak met een airbag

Merken als Rev'it, Alpinestars en Dainese bieden verschillende motorpakken met een airbagsysteem aan. Een motorpak met een airbag zorgt voor nog meer veiligheid voor motorrijders. De bescherming van een airbag komt overeen met de bescherming van meerdere rugprotectoren. Door razendsnelle sensoren is de airbag in staat om op het juiste moment op te blazen. Hierdoor wordt jouw bovenlichaam optimaal beschermd. Sommige motorpakken kun je dragen met een losse airbag, terwijl andere modellen voorzien zijn van een volledig geïntegreerd airbagsysteem.

Merken waar we trots op zijn

Alles onder 1 dak in Amsterdam!

REV’IT
Alpinestars
Shoei
HJC
Scorpion
Roof
John Doe
Pando Moto
Cardo Systems
Kriega
Quad Lock
Dainese