menu
REGENJAS

REGENJAS

De zon schijnt en opeens zie je donkere wolken! Gelukkig heb je je regenjas bij je. Regenkleding die speciaal voor op de motor is ontwikkeld. Bestand tegen hoge snelheden en met veel stelmogelijkheden om flapperen te voorkomen.
38 items

MOTOR REGENJAS

Motor regenkleding is niet te vergelijken met normale regenkleding. Op de motor moet regenkleding bestand zijn tegen hoge snelheden. Motor regenkleding is daarom gemaakt van stevig materiaal met extra veel stelmogelijkheden om flapperen te voorkomen. Vaak wordt regenkleding gekozen in een HV (high visibility) versie, om in de grauwe regen beter zichtbaar te zijn. Motor regenkleding beschermt dus niet alleen tegen de regen, door de fluoriserende strepen zorgt het ook voor meer zichtbaarheid als het regent. Motor regenkleding verhoogt dus ook je veiligheid op de motor tijdens een zware regenbui.

 

Wanneer heb je een motor regenjas nodig?

Geen één motorrijder is hetzelfde. De één haalt zijn motor elke dag uit de schuur, de ander rijdt vooral in het weekend en weer een ander rijdt alleen op clubdagen. Voor iedere soort motorrijder hebben we dan ook speciale motorkleding die past bij de frequentie en het rijgedrag. Motor regenkleding is voor sommige motorrijders dan ook zeker overbodig, terwijl anderen hier veel profijt van hebben. Veel motorrijders rijders kiezen voor een losse regenjas en regenbroek zodat deze ook afzonderlijk van elkaar gedragen kunnen worden.

 

Welke motor regenjas kopen?

Welke motor regenkleding je gaat kopen is afhankelijk van je huidige motor outfit. Heb je goede waterdichte motorlaarzen, dan zal je misschien geen overschoenen kopen. Rijd je vaak zomers met zomer handschoenen dan zullen overhandschoenen wel prettig zijn. Met een compleet motor regenpak zit je altijd goed.

 

Welke maat motor regenjas?

Zoals bij alle motorkleding is het belangrijk om de juiste maat motor regenkleding te kopen. Over het algemeen is motor regenkleding van een minder dik en stug materiaal dan je motorbroek en motorjas. De naden zijn dan ook minder sterk dan bij je leren broek of Gore-Tex broeken. Een motor regenpak moet dan ook gepast worden staand, maar vooral ook zittend op de motor. Als je de rijhouding aanneemt moet er ruimte over blijven bij het kruis en de torso. Dit zijn de punten waar de meeste spanning op komt te staan.

Merken waar we trots op zijn

Alles onder 1 dak in Amsterdam!

REV’IT
Alpinestars
Shoei
HJC
Cardo Systems
Roof
John Doe
Pando moto
Quad Lock
Kriega
SP Connect
Dainese