menu
BESCHERMENDE ONDERKLEDING

BESCHERMENDE ONDERKLEDING

Beschermende of slijtvaste motor onderkleding gaat een stapje verder dan casual motorkleding. Onder je eigen kleding draag je een legging of vest van slijtvast materiaal waar eventueel ook protectoren in gestopt kunnen worden. Je bent nu nog flexibeler!
16 items

BESCHERMENDE MOTOR ONDERKLEDING

Beschermende of slijtvaste motoronderkleding is speciaal ontwikkeld voor motorrijders die graag met hun alledaagse broek of jas op de motor willen stappen, maar toch veilig willen rond rijden. Je draagt deze kleding dus gewoon onder je normale kleren. Deze beschermende leggings en vesten zorgen voor een uitstekende slijtvastheid en zijn voorzien van pockets waar eventueel losse protectie in gestopt kan worden.

Wil je meer informatie over beschermende en sltijvaste motoronderkleding? Neem dan contact op met onze klantenservice voor deskundig advies. Wij kunnen je op basis van je motorgebruik adviseren welk materiaal het meest geschikt voor jou zal zijn.

 

Beschermende onderkleding materialen

Beschermende of slijtvaste motoronderkleding wordt verzwaard met een kunstvezel om dezelfde slijtvastheid te behalen als bij de reguliere textiele motorkleding. De gebruikelijke materialen zijn Kevlar® en Dyneema®.

Kevlar® van DuPont™-aramidevezels
Kevlar® is lichtgewicht, duurzaam en buitengewoon sterk. Vooral bekend vanwege het gebruik in kogelvrije vesten. Daarnaast is het materiaal flexibel en comfortabel om te dragen.

Dyneema® is 's werelds sterkste vezel en wordt gezien als het premiummerk van slijtvast ondermateriaal. Dyneema® is super sterk en toch elastisch. Dat maakt het comfortabel om de hele dag te dragen, op en naast de motor.
Bovenop de slijtvastheid is de Dyneema®-vezel zeer licht. Je zult dus niet eens het gevoel hebben dat je iets (onder je kleding) draagt.

Kevlar® en Dyneema® is zeer slijtvast maar niet energie absorberend. Daarom zitten er pockets op de knieën, heupen, schouders, ellebogen en rug waar D3O protectoren in gestopt kunnen worden. D3O is een soepel protectiemateriaal dat bij impact hard wordt en de energie die vrijkomt absorbeert.

 

Voor wie is beschermende onderkleding geschikt?

Omdat je de leggings en vesten onder je kleding draagt is deze onderkleding geschikt voor elk type motorrijder. Daarnaast is het een uitkomst voor motorrijders met een moeilijk vindbare maat. Dan bieden deze leggings en vesten een uitkomst. Draag de legging en het vest onder je eigen jeans en jas, en je rijdt toch veilig rond op jouw motor in een casual outfit!

 

Merken waar we trots op zijn

Alles onder 1 dak in Amsterdam!

REV’IT
Alpinestars
Shoei
HJC
Cardo Systems
Roof
John Doe
Pando moto
Quad Lock
Kriega
SP Connect
Dainese