menu
VERKOELENDE ONDERKLEDING

VERKOELENDE ONDERKLEDING

Als de temperatuur naar tropische hoogte schiet, wil je graag zo koel mogelijk op de motor zitten. Doorwaaikleding kan al een stuk verlichting brengen, maar als dat niet voldoende is, zal een koelvest de oplossing zijn.
14 items

Motor koelvest & verkoelende motor onderkleding

Je hebt soms van die tropische dagen dat niets meer helpt tegen de hitte. Tegenwoordig zijn er verschillende typen koelvesten op de markt die je tot 7 uur lang kunnen verkoelen. Motorrijders die ooit een koelvest hebben gebruikt, willen bij hoge temperaturen niet meer zonder!

 

Verschillende soorten motor koelvesten

Zowel Alpinestars als Rev'it - als ook andere merken- hebben een koelvest in hun collectie. Er zijn eigenlijk 2 types te onderscheiden. Bij de één vul je het koelvest met water, bij de ander dompel je het vest onder in water. Bij de laatste laat het koelvest een aantal minuten in het water liggen zodat het het water op kan nemen. Vervolgens knijp je het koelvest uit en je hebt een koelvest dat je een aantal uren kan verfrissen. Het water is namelijk in de stof geabsorbeerd en gaat vervolgens verdampen. Jouw lichaamstemperatuur zal door de rijwind lekker gaan zakken. De koelvesten die gevuld worden met water werken volgens hetzelfde principe. Omdat er meer water in het vest kan en het verdampen langzamer gaat, koelen deze vesten ook langer.

Merken waar we trots op zijn

Alles onder 1 dak in Amsterdam!

REV’IT
Alpinestars
Shoei
HJC
Cardo Systems
Roof
John Doe
Pando moto
Quad Lock
Kriega
SP Connect
Dainese