menu
MOTORJAS KIND

MOTORJAS KIND

Op de motor ben je kwetsbaar. Het is belangrijk om een motorjas te hebben waarin je kind goed beschermd is. We informeren en adviseren je graag om de ideale kinder-motorjas voor jouw oogappel te vinden!
5 items

KINDER MOTORJASSEN

Ben je op zoek naar kinder motorjassen? Bij het kopen van motorjassen voor kinderen is het essentieel om te letten op de materiaalsoort en de pasvorm. Uiteraard is het uiterlijk van de kinder motorjassen ook belangrijk en dit is net als materiaal een persoonlijke keuze. Bij Biker Outfit adviseren wij je graag bij het kopen van de kinder motor-outfit. Zodat je een outfit kunt kopen die van de juiste kwaliteit is, maar ook bij je kind past. Wij hebben een ruim assortiment motorjassen voor kinderen in onze shop. Wij hebben daarom altijd een kinder motorjas, kinder motorbroek, kinder motorpak of kinder motorschoenen die aan de wensen voldoet. Bij ons ben je aan het juiste adres!

Als je motor rijdt, is goede een motorjas essentieel. Het belangrijkste aan kinder motorjassen is dat deze beschermend zijn, maar het moet ook comfortabel zijn. Je wilt dat jouw kind zich goed goed voelt als je samen op je motor rijdt. Bij Biker Outfit kun je slagen voor alle soorten kinder motorkleding. Denk daarbij aan kinder motorjassen, kinder motorbroeken en een helm voor kinderen. Ook voor motoraccessoires ben je bij ons aan het juiste adres, zoals een kinder motorhandschoenen en protectie. Ben je op zoek naar één van deze producten of wil je een compleet motorpak voor kinderen? Verdiep je dan goed in de verschillende soorten, maten en materialen.

 

Kinderen op de motor

Voor kinderen achterop de motor zijn wettelijk gezien maar twee regels:

- Het kind dient een goed passende en goed gekeurde helm te dragen

- Het kind dient op een passagiersplaats te zitten waarbij het kind met de voeten bij de speciale voetsteunen moet kunnen.

De wet spreekt niet over een minimumleeftijd en/of over kleding. Dit is de verantwoordelijkheid van de volwassen bestuurder.

 

Adviesleeftijd kinderen achterop de motor

Het is lastig te zeggen vanaf welke leeftijd een kind achterop de motor kan. Ieder kind is anders. Veelal zie je dat een advies ergens ligt tussen de 10 en 12 jaar. Belangrijk is vooral dat het kind begrijpt wat achterop zitten betekent (goed vasthouden, meekijken met de bestuurder, niet tegenleunen, niet teveel bewegen). Maar ook dat de nek van het kind fysiek voldoende is ontwikkeld om het gewicht van een helm te kunnen dragen, zeker wanneer de bestuurder een noodstop moet maken.

 

Kinder motorjassen materialen

Kinder motorjassen kun je kopen in verschillende materialen. Niet vaak wordt gekozen voor leren kinder motorjassen, veelal kiest men voor textiel.

Leren kinder motorpakken
Leren motorpakken zijn erg sterk en slijtvast. Dit is daarom een hele veilige keuze voor maximale bescherming. Verschillende soorten kinder motorkleding kun je in het materiaal leer krijgen. Zoals bijvoorbeeld leren kinder overalls. Motorkleding voor kinderen gemaakt van leer wordt vooral bijna enkel gedragen in de motorsport.

Textiele kinder motorpakken
Kinder kiezen er ook vaak voor om motorjassen van textiel te kopen. Textiel is vaak waterdicht en erg comfortabel.

Wil je meer informatie over de verschillende soorten materialen in motorjassen voor kinderen? Neem dan contact op met onze klantenservice voor deskundig advies. Wij kunnen je op basis van je motorgebruik adviseren welk materiaal het meest geschikt voor jou zal zijn.

 

Waar let je op bij het kopen van kinder motorjassen?

Naast materialen moet je bij het aanschaffen van kinder motorjassen ook goed letten op de pasvorm en het comfort. Er is niets zo vervelend als een motorpak, motorjas of motorbroek die niet helemaal goed aansluit waardoor het irriteert tijdens het rijden. Kinder motorkleding moet echt comfortabel zitten. Veel van onze producten zijn verstelbaar. Hierdoor kan je de kinder motorjas verstellen naar de vorm die voor hem of haar goed is.

Merken waar we trots op zijn

Alles onder 1 dak in Amsterdam!

REV’IT
Alpinestars
Shoei
HJC
Cardo Systems
Roof
John Doe
Pando moto
Quad Lock
Kriega
SP Connect
Dainese