menu
MOTORKLEDING KIND

MOTORKLEDING KIND

Op de motor ben je kwetsbaar. Het is belangrijk om motorkleding te hebben waarin je kind goed beschermd is. Onze vakbekwame mensen informeren en adviseren je graag om de ideale kinder motorkleding voor jouw oogappel te vinden!
8 items

KINDER MOTORKLEDING

Ben je op zoek naar kinder motorkleding? Bij het kopen van kinder motorkleding is het essentieel om te letten op de materiaalsoort en de pasvorm. Bij Biker Outfit adviseren wij je graag bij het kopen van de kinder motor-outfit. Zodat je een outfit kunt kopen die van de juiste kwaliteit is, maar ook jouw kind ook goed beschermd.

Heb je vragen over de collectie kinder motorkleding? Neem dan contact op met onze specialisten van de klantenservice. Wij staan je graag te woord met deskundig advies! Uiteraard ben je ook van harte uitgenodigd in onze fysieke winkel in Amsterdam. Kinder motorkleding kun je bij ons eenvoudig en snel bestellen.

Als je motor rijdt, is goede motorkleding essentieel, maar dit geldt ook voor jouw passagier. Het belangrijkste aan kinder motorkleding is natuurlijk dat het beschermend is, maar het moet ook comfortabel zijn. Je wilt dat jouw kind zich goed goed voelt als je samen op je motor rijdt. Bij Biker Outfit kun je slagen voor alle soorten kinder motorkleding. Denk daarbij aan kinder motorjassen, motorbroeken en helmen voor kinderen. Ook voor motoraccessoires ben je bij ons aan het juiste adres, zoals een kinder motorhandschoenen en protectie. Ben je op zoek naar één van deze producten of wil je een compleet motorpak voor kinderen? Verdiep je dan goed in de verschillende soorten, maten en materialen.

 

Kinderen op de motor

Voor kinderen achterop de motor zijn wettelijk gezien maar twee regels:

- Het kind dient een goed passende en goed gekeurde helm te dragen

- Het kind dient op een passagiersplaats te zitten waarbij het kind met de voeten bij de speciale voetsteunen moet kunnen.

De wet spreekt niet over een minimumleeftijd en/of over kleding. Dit is de verantwoordelijkheid van de volwassen bestuurder.

 

Adviesleeftijd kinderen achterop de motor

Het is lastig te zeggen vanaf welke leeftijd een kind achterop de motor kan. Ieder kind is anders. Veelal zie je dat een advies ergens ligt tussen de 10 en 12 jaar. Belangrijk is vooral dat het kind begrijpt wat achterop zitten betekent (goed vasthouden, meekijken met de bestuurder, niet tegenleunen, niet teveel bewegen). Maar ook dat de nek van het kind fysiek voldoende is ontwikkeld om het gewicht van een helm te kunnen dragen, zeker wanneer de bestuurder een noodstop moet maken.

 

Kinder motorkleding materialen

Kinder motorkleding kun je kopen in verschillende materialen. Niet vaak wordt gekozen voor leren kinder motorkleding, veelal kiest men voor textiel.

Leren kinder motorpakken
Leren motorpakken zijn erg sterk en slijtvast. Dit is daarom een hele veilige keuze voor maximale bescherming. Verschillende soorten kinder motorkleding kun je in het materiaal leer krijgen. Zoals bijvoorbeeld leren kinder overalls. Motorkleding voor kinderen gemaakt van leer wordt vooral bijna enkel gedragen in de motorsport.

Textiele kinder motorpakken
Kinder kiezen er ook vaak voor om motorkleding van textiel te kopen. Textiel is vaak waterdicht en erg comfortabel.

Wil je meer informatie over de verschillende soorten materialen in motorkleding voor kinderen? Neem dan contact op met onze klantenservice voor deskundig advies. Wij kunnen je op basis van je motorgebruik adviseren welk materiaal het meest geschikt voor jou zal zijn.

 

Waar let je op bij het kopen van kinder motorkleding?

Naast materialen moet je bij het kinder motorkleding kopen ook goed letten op de pasvorm en het comfort. Er is niets zo vervelend als een motorpak, motorjas of motorbroek die niet helemaal goed aansluit waardoor het irriteert. Veel van onze producten zijn verstelbaar. Hierdoor kan je de kinder motorkleding verstellen naar de vorm die goed is.

Merken waar we trots op zijn

Alles onder 1 dak in Amsterdam!

REV’IT
Alpinestars
Shoei
HJC
Cardo Systems
Roof
John Doe
Pando moto
Quad Lock
Kriega
SP Connect
Dainese