menu
SCOOTER

SCOOTER

Alle scooterrijders en passagiers moeten per 1 januari 2023 verplicht een helm dragen. In deze rubriek vind je onze collectie scooterhelmen en alles om het jouw zo aangenaam mogelijk op de scooter te maken!
132 items

Scooter collectie

Cruise jij graag door de stad op jouw scooter? Dan moet je vanaf 1 januari 2023 een helm op. Een snorscooter of snorfiets mag maximaal 25 kilometer per uur rijden en is te herkennen aan een blauwe kentekenplaat. Dus ook voor scooters die maximaal 25 kilometer per uur rijden (snorfietsen genoemd) geldt deze helmplicht.

Met deze nieuwe helmplicht hoopt de overheid dat er minder ongevallen en verkeersdoden zullen vallen. Met een scooter die maximaal 25 kilometer per uur gaat moet je nog steeds op het fietspad rijden. Alleen in Amsterdam en Utrecht rijden alle snorfietsen en scooters op de rijbaan.

 

Helmplicht voor alle scooters per 1 januari 2023

Snorscooters, snorfietsers en hun passagiers zijn dus vanaf 1 januari 2023 wettelijk verplicht een helm te dragen. Je kunt kiezen tussen twee soorten helmen: een goedgekeurde brom- en motorfietshelm of een speed-pedelec-helm.

1. Een goedgekeurde brom/motorfietshelm is te herkennen aan een CE-keurmerk. Dat is een cirkel met de hoofletter E erin. Achter de E staat een cijfer en elk cijfer staat voor een EU-land. In Nederland krijgen goedgekeurde helmen het cijfer 4.

2. Een goedgekeurde speed-pedelec-helm is voorzien van een markering NTA 8776:2016.

Voor bromscooters en bromfietsen gold deze helmplicht al eerder. Een bromfiets mag maximaal 45 kilometer per uur rijden en is te herkennen aan de gele kentekenplaat. Met een brommer (45km) mag je niet op het fietspad rijden. Het dragen van een goedgekeurde brom/motorfietshelm is overal wettelijk verplicht.

 

Alles voor jouw scooter

Naast een scooterhelm kan je jouw rit op de scooter zo aangenaam mogelijk maken. Denk aan een scooter beenkleed of scooter moffen om warm en droog te blijven. En de verzorging en het onderhoud van jouw scooter is ook niet onbelangrijk. Je beschermt hem bijvoorbeeld tegen diefstal en regen met een scooterhoes of scooterslot uit onze scooter collectie.

 

Merken waar we trots op zijn

Alles onder 1 dak in Amsterdam!

REV’IT
Alpinestars
Shoei
HJC
Scorpion
Roof
John Doe
Pando Moto
Cardo Systems
Kriega
Quad Lock
Dainese