menu

AGV HELMEN

AGV is één van de meest bekende motorhelm merken ter wereld en heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan.
42 items

AGV helmen

 

AGV helmen worden grotendeels handgemaakt in Italië om de kwaliteit en veiligheid van iedere helm te waarborgen. AGV is een Italiaans merk met een zeer grote naamsbekendheid door de kampioenen die met dit merk rijden en hebben gereden waaronder; Giacomo Agostini, Marco Simoncelli en niet te vergeten Valentino Rossi. Rossi rijdt al jarenlang met AGV en er zijn veel verschillende replica's van hem op de markt. AGV helmen zijn van uitstekende kwaliteit en staan met name bekend om het design en de exclusiviteit. Wanneer je een AGV motorhelm wilt kopen, weet je dat je een helm koopt waar je jaren mee kunt doen.

 

A.G.V. is een afkorting die staat voor Amisano Gino Valenza. Gino Amisano is de oprichter van het bedrijf en Valenza Po is de stad waar AGV tot leven kwam in 1947. Het logo is niets anders dan de helm van Agostini van achter gezien. Met dit beeld wilde AGV de boodschap overbrengen dat iedereen de achterkant van deze helm zou zien omdat Agostini onverslaanbaar was. De kleuren zijn die van de Italiaanse vlag, om de trots en de verbinding te bevestigen met het thuisland.

 

Designs

 

Voor het design haalt het merk direct inspiratie op uit de racerij. Zelfs hun instaphelmen hebben een vorm die afgeleid is van een MotoGP helm. AGV produceert helmen die uniek te noemen zijn. Denk hierbij aan helmen als de Pista GP R, de meest exclusieve racehelm, of de Sportmodular, 's werelds eerste systeemhelm die volledig van carbon gemaakt is. Daarnaast rijden een groot aantal coureurs met AGV helmen en worden deze designs voor het publiek beschikbaar dankzij de uitgebreide collectie met replica designs. Naast alle opvallende designs en replica's, heeft AGV natuurlijk ook gangbaardere graphics, zodat er voor ieder wat wils is. Ze hebben in elk segment integraal-, systeem-, jet-, offroad- en adventure motorhelmen een betaalbare keuze.

 

Het kopen van een AGV motorhelm is een keuze waar je natuurlijk graag goed over na wilt denken. De helm moet aansluiten bij al je wensen, maar ook over de perfecte pasvorm beschikken. Graag ontvangen wij je in onze winkel in Amsterdam, waar wij over een ruime helmenstudio beschikken. Hier kunnen wij gezamenlijk op zoek naar de beste helm voor jou.

Merken waar we trots op zijn

Alles onder 1 dak in Amsterdam!

REV’IT
Alpinestars
Shoei
HJC
Scorpion
Roof
John Doe
Pando Moto
Cardo Systems
Kriega
Quad Lock
Dainese