menu

SCHUBERTH

37 items

Schuberth motorhelmen

Hoewel Schuberth vooral bekend staat om zijn assortiment motor- en autosporthelmen, omvat het assortiment ook helmen voor gebruik in industrie en constructie, brandweer en defensie. Het bedrijf werd opgericht in 1922 in Braunschweig en produceert al 90 jaar veiligheidshelmen. Schuberth is momenteel gevestigd in Magdeburg en heeft ongeveer 300 werknemers in dienst, die elk jaar 1,5 miljoen helmen produceren.

Schuberth produceert motorhelmen die speciaal zijn ontworpen voor aerodynamische prestaties, en produceert de helmen die BMW Motorrad onder hun eigen naam levert. Schuberth kwam voor het eerst in de Formule 1 in 2000 met de QF1-helm gedragen door Nick Heidfeld, nadat hij een veiligere helm had ontworpen als reactie op het ongeluk van Michael Schumacher tijdens de Britse Grand Prix van 1999. De helm, die destijds lichter was dan andere en voorzien was van filters om dampen en stof uit de lucht te verwijderen, werd door meer coureurs gebruikt en werd geleidelijk ontwikkeld tot het huidige RF1-model. Momenteel worden Schuberth-helmen gedragen door onder meer Max Verstappen, Sergio Perez, Mick Schumacher, Nico Hülkenberg en Susie Wolff. Schuberth ontwerpt alle huidige helmen in hun eigen windtunnelfaciliteiten, om maximale aerodynamische en geluidsdichte efficiëntie mogelijk te maken. NASCAR-coureurs Danica Patrick en Jimmie Johnson gebruiken ook Schuberth-helmen, die variaties zijn op de ontwerpen die worden gebruikt voor F1-coureurs.

De C5 is de eerste Schuberth systeemhelm met P/J dual homologatie EN goedgekeurd volgens ECE-22.06 norm.

Schuberth produceert helmen voor uiteenlopende industriële doeleinden, waaronder ballistische bescherming voor soldaten, bescherming voor brandweerlieden en bouwvakkers, de productie van integraalhelmen en hoofdbescherming. Het bedrijf produceert ook persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals gezichtsbescherming, gehoorbeschermers en apparatuur voor koud weer.

Merken waar we trots op zijn

Alles onder 1 dak in Amsterdam!

REV’IT
Alpinestars
Shoei
HJC
Scorpion
Roof
John Doe
Pando Moto
Cardo Systems
Kriega
Quad Lock
Dainese