menu
11 items

Arai helmen

De focus op veiligheid is kenmerkend voor Arai door het jarenlange bestaan ​​van de merken. De oprichter van het bedrijf, Hirotake Arai, was een hoedenmaker, maar ook een enthousiaste motorrijder.

In de jaren vijftig waren er geen helmfabrikanten in Japan en aangezien Japan een gesloten markt was, was het erg moeilijk om aan een goede helm te komen. Geen wettelijke normen, geen fabrikanten maar Hirotake Arai wist dat hij een goede helm wilde voor zijn eigen veiligheid en later ook voor een paar vrienden. Het was het begin van Arai als een helmfabrikant. Vervolgens moest hij zijn eigen testnormen en testapparatuur ontwikkelen, aangezien er geen wettelijke normen bestonden. Als hoedenmaker wist hij dat mensen allemaal verschillende hoofden hebben, waardoor er behoefte was aan een perfecte pasvorm van de helm. Het familiebedrijf wordt geleid door 3 generaties Arai, die allen hetzelfde doel nastreven: de best mogelijke helm maken. Pak een willekeurige Arai op, en je voelt direct het vakmanschap van de volledig handgemaakte helm. Aan de binnenkant van de buitenschaal van alle Arai helmen staat handgeschreven de naam van de vakman die de helm gemaakt heeft.

 

Waarom een Arai helm?

Het is belangrijk op te merken dat het niet de bedoeling van Hirotake Arai was om een ​​ander commercieel bedrijf te starten, maar om helmen te maken die zijn mederijders konden beschermen. Het is deze drive die tot op de dag van vandaag binnen het bedrijf Arai zit.

Een Arai helm is volledig handgemaakt, van de beste materialen, om een zo veilig en comfortabel mogelijke helm te produceren. De basis van de ronde buitenschaal bestaat uit supervezelmateriaal (aangevuld met Kevlar, Nylon en carbon) waarvan de vezels op een mal worden gespoten. De losse vezels plakken kriskras door elkaar, waardoor een veel stijvere en hardere schaal ontstaat dan bij een geweven vezelmateriaal.

Hoewel veel helmen tegenwoordig zijn voorzien van hoekige lijnen in de buitenschaal, is deze van een Arai helm eigenlijk altijd rond. Dat hoekige ziet er weliswaar stoer uit, maar de ronde vorm van een Arai helm heeft een reden: een gladde helm heeft een veel kleinere kans om tijdens een val- of glijpartij ergens achter te blijven haken.

De missie van Arai is om de meest veilige en comfortabele motorhelm te maken. Het is ook hierom dat ze de keurmerkeisen van ECE en SNELL echt als minimum zien, en niet als doel. Zo’n keurmerk is er om ervoor te zorgen dat een helm aan de minimale veiligheidseisen voldoet.

Bij Biker Outfit presenteren we onder meer de Arai SZ-R EVO jethelm. Deze Arai motorhelm is extreem populair bij bestuurders van motoren en motorscooters die voornamelijk in en rondom steden rijden. De handgemaakte SZ-R EVO is evenals de Arai integraalhelmen bedoeld voor motorrijders die kiezen voor ultieme kwaliteit en daar ook budget voor vrijmaken.

Merken waar we trots op zijn

Alles onder 1 dak in Amsterdam!

REV’IT
Alpinestars
Shoei
HJC
Scorpion
Roof
John Doe
Pando Moto
Cardo Systems
Kriega
Quad Lock
Dainese