menu

Alpinestars Tech-Air Off-Road Airbag

Airbagdekking op borst, rug, schouders en nek biedt bescherming voor het bovenlichaam.

Alpinestars
€ 999,95
Kies jouw maat
Bekijk de video
Omschrijving

Alpinestars Tech-Air® Off-Road is een FIM gehomologeerd airbagsysteem dat speciaal is ontworpen om de ontberingen van rallyrijden aan te kunnen en ongeëvenaarde bescherming voor het bovenlichaam te bieden. Het Tech-Air® Off-Road systeem is sinds 2017 ontwikkeld en getest onder de zwaarste omstandigheden van de Dakar Rally, 's werelds zwaarste off-road race, en biedt de meest geavanceerde actieve airbagtechnologie voor off-road rijden.

Het Tech-Air® Off-Road systeem, met de actieve airbag opgeblazen, biedt volledige borst- en rugbescherming van CE-level 1, plus dekking voor de schouders, nek en sleutelbeenderen in het geval van een crash. Het systeem is sterk genoeg voor elk terrein en wordt geleverd met drie rijmodi: ENDURO, RALLY en STREET, waardoor het de perfecte keuze is voor elk type terrein- en straatrijden.

Het ultramoderne draagbare Tech-Air® Off-Road systeem is uitgerust met een volledig autonoom, standalone systeem; 3 accelerometers (1 triaxiale accelerometers) en 3 gyroscopen (1 triaxiale gyroscoop) zijn geïntegreerd in de Electronic Control Unit (ECU) om de beste crashmonitoringprestaties en actieve airbagbescherming te bieden in een verscheidenheid aan dynamische off-road rijscenario's. Er zijn geen externe sensoren nodig om het systeem te laten werken. Er zijn geen externe sensoren nodig om het systeem te laten werken.

Het Tech-Air® Off-Road systeem biedt bescherming in de modi ENDURO, RALLY en STREET, inclusief botsingen tegen obstakels en valpartijen met controleverlies (ook wel valpartijen van het type 'low-side' en 'high-side' genoemd).

- De EnduroMode is geoptimaliseerd voor trails met lage en gemiddelde snelheden waarbij de gebruiker op onverharde oppervlakken zoals grind, rivierbeddingen, modder en ander natuurlijk terrein rijdt. Deze rijscenario's omvatten meestal meerdere veranderingen van rijrichting, het nemen van hindernissen en heuvels bij lagere snelheden.

- De RallyMode is geoptimaliseerd voor snelle off-roadactie op elk type terrein en wordt aanbevolen voor ritten die worden gekenmerkt door langere rechte stukken met meerdere langere rechte stukken met meerdere hobbels en verschillende soorten terrein die met hogere snelheden worden doorkruist, wat onwaarschijnlijk is in typische Enduro-wedstrijden. Typische omgevingen waar deze rijscenario's voorkomen, worden voornamelijk gekenmerkt door woestijnterrein (met duinen en zandgrond), gravel en open landschappen.

- De StreetMode is geoptimaliseerd voor asfaltwegen, inclusief situaties waarin de motorrijder wordt geraakt door een ander voertuig terwijl hij stilstaat.

Lees meer Lees minder
 • Het Tech-Air Off-Road systeem is NIET compatibel met het gebruik van de Alpinestars Bionic neck support of een andere nek protector
Specificaties

Materialen

 • Vervaardigd met materialen van topkwaliteit in combinatie met een innovatief ontwerp en Nucleon CELL Bee Nest technologie die een zeer goed ventilerende, lichtgewicht, ergonomische en zeer resistente passieve beschermer creëren.
 • Ademend elastisch gaas voor superieure ventilatie terwijl de bescherming dicht op het lichaam van de automobilist blijft, heeft ook de CE-certificering van Klasse C binnenkleding.
 • Aangepaste elastische stof die een drijvende, thermogevormde, zeer goed ventilerende en flexibele pectorale beschermer bevat voor een optimale rijervaring.

Protectie

 • Passieve borstbeschermer met zeer lichte, flexibele en geventileerde Nucleon CELL-technologie voor hoge prestaties met CE-level 2-certificering.
 • Rugprotector met Nucleon CELL-technologie, zeer licht, flexibel en zeer goed ventilerend voor hoge prestaties met CE-level 2-certificering.
 • Verwisselbare bescherming van ellebogen en schouders met CE-level 2-certificering voor extra bescherming tegen stoten in strategische gebieden.

Comfort

 • Zijrits voor een betere pasvorm en gebruiksgemak waardoor de jas volledige borstbescherming aan de voorkant biedt.
 • Ergonomisch ontwerp dat de piloot uitzonderlijk comfort en bewegingsvrijheid biedt in elke situatie.
 • Extra vulling aan de voorkant in de armen en op de borst voor een betere bescherming.
 • Elektronische regeleenheid (ECU) en de airbag van het Tech-Air® Off-Road systeem zijn volledig uit elkaar te halen zodat de beschermende jas apart kan worden gewassen.

Kenmerken

 • Compatibel met waterzak: achtersteun voor een hydratatietas met een capaciteit van 1,5-3 liter is al inbegrepen.
 • Het LED Display heeft een geïntegreerde oplaadpoort voor handig en eenvoudig opladen van het systeem; sluit de USB-C kabel aan op de oplaadpoort op het LED Display van het systeem en sluit deze aan op een voedingsbron.
 • Gewicht: 2485 g in maat M (inclusief borst-, rug-, schouder- en elleboogbescherming).
 • Gemiddelde opblaastijd van 52 milliseconden (afhankelijk van de grootte van de airbag).
 • FIM homologatie voor gebruik in competitie en Rally Cross Country reglementen.
 • Homologatie van de ECU volgens de ECE R10 04 standaard, die de elektromagnetische integriteit en stabiliteit van de unit garandeert.
 • De bedieningsmodi zijn gemakkelijk te bedienen terwijl u onderweg bent via het LED-display aan de voorkant van het systeem of via de Tech-Air® App.
 • Hydrapack compatibel: rughouder voor een Hydration pack met een capaciteit van 1,5-3 liter is al inbegrepen.
98% van onze klanten
beveelt ons aan
Gemakkelijk afrekenen met
iDeal, Achteraf betalen en PayPal
7 dagen per week open, met
ruim 1.300m2 winkel
Teveel keuze? Wij helpen
graag! Bel of mail ons