menu
 • Alpinestars Tech-Air 10 Race
 • Alpinestars Tech-Air 10 Race
 • Alpinestars Tech-Air 10 Race
1/3

Alpinestars Tech-Air 10 Race

Tech-Air® 10 is de innovatieve autonome airbag uit de Alpinestars Tech-Air® familie.

Alpinestars
€ 1.099,95
Kies jouw maat
LET OP - kan alleen opgehaald worden in onze winkel
Omschrijving

De schokabsorptie tijdens het dragen van de Alpinestars tech-air 10 resulteert in een afname van de impact force tot 95% in vergelijking met passieve protectie. Ontworpen om schouders, borst, volledige rug en heupen te beschermen, biedt de tech-air 10 de meest uitgebreide dekking voor een airbag die momenteel beschikbaar is. Het ultramoderne, Tech-Air 10 airbagsysteem wordt geleverd met een actief elektronisch systeem met 12 sensoren en een algoritme voor botsingsdetectie dat gebruik maakt van AI om nauwkeurig in de gaten te houden wanneer de airbag moet worden geactiveerd bij een botsing.

Tech-Air® 10 kan worden gedragen onder elk Alpinestars Tech-Air® Ready of Tech-Air® Compatible leren motorpak, of elk leren motorpak van een derde partij met 4 cm ruimte rond de omtrek van de borst van de rijder en 2 cm ruimte rond de omtrek van de heupen van de rijder. De extra ruimte voor de borst en de heupen is nodig om het opblazen van de airbag bij een crash te kunnen opvangen.

De tech-air 10 is ontworpen voor gebruik op het circuit en op de weg en kan worden gebruikt met zowel de RACE als de STREET rijmodus die specifieke AI crash detectie algoritmes hebben. De Race-modus mag alleen worden gebruikt voor het rijden op gesloten circuits en niet voor andere vormen van rijden. Bluetooth-verbinding met een Tech-Air-app maakt het mogelijk de operationele status van het systeem en de batterijstatus te controleren en uw rit te analyseren, inclusief het uitstippelen van uw route op een kaart. Met de app kunt u eenvoudig schakelen tussen de rijmodus Straat en Race, zodat motorrijders beschermd zijn tijdens het dagelijkse woon-werkverkeer en ook tijdens het racen op gesloten circuits.

Race-modus

In de Race Mode is het Tech-Air® 10-systeem alleen actief tijdens het rijden boven ongeveer 60 km/h (37 mph) gedurende ten minste 10 seconden. Vóór deze activering of wanneer de snelheid van de bestuurder gedurende minstens 10 seconden gestaag onder deze snelheid daalt, wordt het systeem gedeactiveerd. Dit is het standaardgedrag van het Tech-Air® 10 Airbagsysteem in de Race Mode, omdat het normaal is dat er zich snelle stop-and-go situaties voordoen waarbij de rijder de airbag niet wil uitschakelen. In dergelijke omstandigheden is het veiliger voor de rijder om de airbag automatisch te laten deactiveren door het systeem om ongewenste ontplooiing van de airbag te voorkomen.

Lees meer Lees minder
Specificaties

Bescherming

 • Voorzien van een actief elektronisch systeem met 12 sensoren (3 triaxiale versnellingsmeters plus 1 triaxiale gyroscoop) en een algoritme voor botsingsdetectie dat gebruik maakt van AI om nauwkeurig na te gaan wanneer de airbag moet worden opgeblazen bij een botsing.
 • De schokabsorptie tijdens het dragen van de airbag resulteert in een vermindering van de botskracht tot 95% in vergelijking met een passieve beschermer. Wanneer de Tech-Air® 10 Airbag wordt opgeblazen, biedt hij dezelfde bescherming als 18 rugbeschermers.
 • De Tech-Air® 10 heeft CE-certificering niveau 2 voor zowel de borst als de rug.
 • Bij detectie van een crashsituatie wordt een beschermende airbag geactiveerd, die de rijder een ongeëvenaarde bescherming biedt met een maximale opblaastijd van 40 ms.
 • Het Tech-Air® 10-airbagsysteem biedt een nog grotere dekking door de extra bescherming van de heupen van de rijder en vereist 2 argon gas inflators om het volledige volume van de grotere airbag te vullen wanneer deze wordt opgeblazen in een crashsituatie. Daarom heeft de Tech-Air® 10 niet het concept van dubbele lading zoals het Tech-Air® Race-systeem.
 • Het Tech-Air® 10-systeem heeft een airbag die drie keer kan worden opgeblazen. Echter, na elk gebruik, wanneer het systeem wordt ontvangen voor onderhoud, zal het erkende Alpinestars Tech-Air® Service Centre een opblaastest uitvoeren op de airbag om te controleren of de airbag is beschadigd tijdens het gebruik.

Kenmerken

 • Het Tech-Air® 10 System kan snel worden bevestigd aan de Tech-Air® 10 System Base Layer van Alpinestars via eenvoudig te gebruiken zijdelingse ritsen; dit stelt rijders in staat om de base layer tussen rijsessies door te vervangen indien gewenst.
 • De Tech-Air® 10 System Base Layer is handwasbaar.
 • Het totale gewicht van de Tech-Air® 10 (systeem en basislaag) is 2,3 kg voor een maat medium.
 • Bluetooth-connectiviteit met een Tech-Air® App biedt rijders de operationele status van het
 • Airbagsysteem, de batterijstatus en MyRide-ritinformatie.
 • Via de Tech-Air® App kunnen rijders ook de firmware van het systeem updaten wanneer er nieuwe algoritmes voor crashdetectie worden uitgebracht.

LED-display

 • Een draadloze LED-display op afstand geeft de operationele status van de airbag aan.
 • Een volledig opgeladen LED Display werkt minstens 20 uur. 
 • De draadloze LED-display kan op de arm van de bestuurder worden geplaatst om de status van het systeem te controleren. Het LED display kan ook op de motor worden bevestigd, afhankelijk van de voorkeur van de bestuurder.
 • Het systeem wordt geleverd met een USB-lader en een magnetische Type C USB-kabel waarmee het systeem snel, eenvoudig en gemakkelijk kan worden opgeladen.

Gebruik

 • Het Tech-Air® 10-systeem is uiterst eenvoudig te gebruiken; rits de voorkant dicht en sluit de riem om het Airbagsysteem te activeren, en je bent klaar om te rijden. De interne riem activeert het systeem automatisch zodra het is vastgemaakt en geborgd.
 • Het Tech-Air® 10-systeem heeft ongeveer 4 uur nodig om een lege batterij op te laden met de meegeleverde USB-oplader. Een volledig opgeladen batterij is goed voor ongeveer 24 uur gebruik.
 • Als er weinig tijd beschikbaar is, kunt u de batterij ongeveer 1 uur opladen voor ongeveer 6 uur gebruik.
98% van onze klanten
beveelt ons aan
Gemakkelijk afrekenen met
iDeal, Achteraf betalen en PayPal
7 dagen per week open, met
ruim 1.300m2 winkel
Teveel keuze? Wij helpen
graag! Bel of mail ons