menu
  • Nikwax Leather Restorer

Nikwax Leather Restorer

Conditioner op waterbasis voor het waterafstotend maken van alle waterdichte leren kleding, uitrustingen en accessoires. Maakt waterafstotend, herstelt de ademende eigenschappen en verzorgt volnerfleer.

Nikwax
€ 18,95
?
Omschrijving

Leren kleding, uitrustingen en accessoires absorberen water en raken doordrenkt wanneer ze worden gebruikt onder vochtige of natte omstandigheden en hun langdurige waterafstotendheid (DWR) is aangetast. Wanneer leer water absorbeert, gaan looistoffen en vetten verloren. Hierdoor wordt het leer droog, stijf en gevoelig voor barsten. In de loop van de tijd vervaagt hierdoor de structuur van het leer.

Nikwax Leather Restorer™ is speciaal ontworpen en geoptimaliseerd voor ademende, waterdichte, gladleren artikelen. Het voegt langdurige waterafstotendheid (DWR) toe aan glad leer, behoudt de ademende eigenschappen en verzorgt het leer door looistoffen en vetten aan te vullen. De Leather Restorer™ wordt door het leer geabsorbeerd op de plekken waar dat het meest nodig is en verzacht het niet te veel. Aangezien de formule op waterbasis is, kan deze worden gebruikt op nat of droog leer. Het is niet-ontvlambaar en bevat geen schadelijke oplosmiddelen, vluchtige organische stoffen (VOS) en fluorkoolstoffen.

Inhoud 300ml.

Specificaties

Gebruik:

Voor het beste resultaat de items eerst reinigen met Nikwax® Leather Cleaner. Het is niet nodig eerst te drogen voor het impregneren. Goed schudden voor gebruik. Volg de instructies op het wasvoorschrift.

  • Bescherm het werkoppervlak en leg het schone natte item plat neer.
  • Houd de fles op ca 15 cm. afstand van het item.
  • breng het gelijkmatig op de buitenkant aan.
  • Wacht 2 minuten.
  • Verwijder eventueel overtollig product en wrijf goed in met een pluisvrije doek.
  • Controleer zorgvuldig of er geen overgeslagen stukken zijn.
  • Let op: Bij licht of gekleurd leer eerst op een onopvallende plaats testen.

Gebruik Nikwax Waterproofing Wax for Leather™ (niet-verzachtende behandeling) of Nikwax Conditioner for Leather™ (verzachtende behandeling) om gladleren schoeisel waterafstotend te maken. Voor het impregneren van nubuck of suede is er Nikwax Nubuck and Suede Proof™. Voor het impregneren van schoeisel van stof gecombineerd met leer is er Nikwax Fabric and Leather Proof™.

98% van onze klanten
beveelt ons aan
Gemakkelijk afrekenen met
iDeal, Achteraf betalen en PayPal
7 dagen per week open, met
ruim 1.300m2 winkel
Teveel keuze? Wij helpen
graag! Bel of mail ons