menu

Alpinestars Tech-Air 7x System

Het FIM-goedgekeurde Tech-Air® 7x-systeem is speciaal ontwikkeld voor wegraces, gebruik op circuitdagen en sportief rijden op de weg en is afgeleid van de beproefde MotoGP-airbagtechnologie van Alpinestars.

Alpinestars
€ 949,95
Kies jouw maat
Bekijk de video
Omschrijving

Het FIM-goedgekeurde Alpinestars Tech-Air® 7x systeem is speciaal ontwikkeld voor wegraces, gebruik op circuitdagen en sportief rijden op de weg en is afgeleid van de beproefde MotoGP-airbagtechnologie van Alpinestars. Het volledig autonome, zelfstandige motorfiets airbag systeem is ontworpen voor de racerij en biedt gestroomlijnde, low-profile en sterk geventileerde Tech-Air® bescherming.

De Tech-Air® 7x is ontwikkeld voor uitgebreide bescherming van het bovenlichaam door de schouders, borst en volledige rug te bedekken. De geïntegreerde rugprotector is verlengd voor extra bescherming van het stuitbeen. Het Tech-Air® 7x systeem kan worden gebruikt als standalone systeem of als geïntegreerd systeem in een compatibel pak of jack. Het systeem is ontworpen voor races op closed-circuit tracks, maar ook voor op de weg en licht off-road rijden.

Het ultramoderne, Tech-Air® 7x System heeft een actief elektronisch systeem met twaalf geïntegreerde sensoren: 3 triaxiale versnellingsmeters (1 op de rugprotector en 2 op de schouders) en 1 triaxiale gyroscoop (in de rugprotector). Deze sensoren controleren het lichaam van de rijder op schokken of onverwachte bewegingen. Bij de identificatie van een crashsituatie, die optreedt wanneer je lichaam wordt blootgesteld aan een grote en/of plotselinge hoeveelheid energie, activeert het algoritme het activeren van de beschermende Airbag, waardoor ongeëvenaarde bescherming wordt geboden (met een maximale opblaastijd van 44 ms, afhankelijk van de grootte van de Airbag). De impactabsorptie tijdens het dragen van de opgeblazen Airbag resulteert in een afname van de impactkracht tot 90% in vergelijking met een passieve CE Level 1 protectoren.

TECH-AIR® 7X RIJMODI: RACE EN STRAAT
Het Tech-Air® 7x-systeem wordt geleverd met twee verschillende rijmodi: RACE-modus voor het rijden op circuits en STREET-modus voor het rijden op straat en licht off-road. Je kunt eenvoudig schakelen tussen de Race- en Street modus met behulp van de Tech-Air® App. Het systeem moet altijd in de modus Straat worden gebruikt wanneer op de openbare weg wordt gereden en NIET op het circuit. Je moeten er dus altijd aan denken om over te schakelen van Race Mode naar Street Mode als je klaar bnet op het circuit en het circuit verlaat, om er zeker van te zijn dat je volledige bescherming hebt, zelfs als je stilstaat voor verkeerslichten, kruispunten of om welke reden dan ook. Airbagbescherming bij stilstand wordt alleen geboden door het algoritme van de straatmodus.

Het Alpinestars team heeft jarenlang onderzoek verricht in samenwerking met meer dan 50% van 's werelds toonaangevende MotoGP-rijders en klanten van Alpinestars die met Tech-Air® Systemen rijden, en heeft de rijgegevens van miljoenen kilometers en duizenden valpartijen geanalyseerd om de intelligente algoritmen voor crashdetectie van het systeem voortdurend te verbeteren.

Lees meer Lees minder
Specificaties

Protectie

 • Compact en compleet actief elektronisch systeem dat is uitgerust met 12 sensoren.
 • 4 drieassige sensoren: 1 drieassige versnellingsmeter en 1 drieassige gyroscoop op de elektronische hoofdbesturingseenheid en 2 extra drieassige versnellingsmeters op de schouders.
 • De Airbag is volledig gecertificeerd voor maximaal 4 keer opblazen voordat hij vervangen hoeft te worden, mits de Airbag niet beschadigd is bij een van de eerste 3 keer opblazen.
 • Dubbele oplading, wat betekent dat met twee volle gas inflators het systeem twee afzonderlijke airbagvullingen biedt.
 • Airbagsysteem centrale rug opblaasbare protector, Level 2, EN 1621-4:20
 • Geïntegreerde passieve centrale rugbescherming, Level 1, EN 1621-2:201
 • De geïntegreerde rugprotector is verlengd voor bescherming van het stuitbeen
 • STREET and RACE Algorithms performance
 • Tech-Air® 7x System is gecertificeerd als onderkleding, te gebruiken in combinatie met en onder een motorjas of motorpak.
 • Dit Airbagsysteem is gecertificeerd als een Categorie II PBM onder de Europese Verordening (EU) 2016/425.
 • Beschermende kleding, Klasse C, EN 17092-6:2020

Comfort

 • Het vest heeft uitgebreide perforaties voor een superieure luchtstroom
 • Constructie en luchtkanalen aan de binnenkant zorgen voor een verbeterd ademend vermogen en een krachtige luchtstroom voor ultiem comfort.
 • Strategisch geplaatste stretch panelen aan de zijkanten voor een optimale pasvorm.

Constructie

 • De Frontflap heeft een geïntegreerde oplaadpoort om het systeem handig en gemakkelijk op te laden. Sluit de USB-C kabel aan op de Frontflap en sluit hem aan op een stroombron. De oplaadpoort is altijd toegankelijk, zelfs wanneer het systeem is geïntegreerd in een leren pak of jas van Alpinestars.
 • De ECU van de Tech-Air® 7x bevindt zich in een robuust vest voor prestaties onder alle weersomstandigheden te garanderen; het vest en de componenten zijn gecertificeerd om te functioneren tussen -10⁰C en 50⁰C.
 • Eenmaal opgeblazen, loopt de airbag automatisch leeg via een ontluchtingsventiel.
 • De behuizing van het gasvulsysteem, de elektronische bedrading en de airbag kunnen gemakkelijk worden verwijderd.

Batterij

 • Geïntegreerde, gecertificeerde lithium-ionbatterij.
 • Volledig opgeladen batterijlevensduur van ongeveer 20 uur actieve rijtijd.
 • Oplaadtijd van ongeveer 4 uur; als je de batterij ongeveer 1 uur oplaadt, kunt je ongeveer 7 tot 8 uur rijden.

LED-display

 • Geïntegreerd LED-display strategisch geplaatst op de voorflap en geeft de operationele status van het systeem, de batterijstatus en het aantal resterende cilinders aan.
 • Het Tech-Air® 7x System kan worden aangesloten op een extern bedraad LED-scherm, dat als accessoire wordt verkocht.
 • Het systeem kan worden aangesloten op het LED-display op de linkerarm van Alpinestars Tech-Air®-compatibele pakken of jassen, of op het nieuwe Tech-Air® 7x System bedrade LED-display, verkrijgbaar als accessoire, voor gebruik met de nieuwe generatie Tech-Air® 7x-compatibele kleding die is uitgerust met de speciale pocket voor het LED-display en kabelgeleiding.

Tech-Air App

 • Bluetooth-verbinding met een Tech-Air® App biedt bestuurders de operationele status van het Airbagsysteem, de batterijstatus en MyRide-ritinformatie, die gemakkelijk toegankelijk is op een mobiel apparaat, afhankelijk van de netwerkdekking.
 • Werk de firmware van het systeem eenvoudig bij wanneer er nieuwe algoritmen voor crashdetectie worden uitgebracht via de Tech-Air® App.
98% van onze klanten
beveelt ons aan
Gemakkelijk afrekenen met
iDeal, Achteraf betalen en PayPal
7 dagen per week open, met
ruim 1.300m2 winkel
Teveel keuze? Wij helpen
graag! Bel of mail ons