• VANDAAG OPEN VAN 13:00 TOT 19:00 UUR
 • Bezoek onze winkel in Amsterdam Noord
Motorkleding - Alle topmerken en ruim assortiment motorkleding‎

Alpinestars TECH-AIR 5 AIRBAGVEST

MAAT
KLEUR
Compleet stand alone, je bent vrij in de keuze van kleding en motor
Biker Outfit is de officieel Alpinestars 'Tech Air'-airbag dealer

Tech-Air® 5 is de nieuwste toevoeging aan de Alpinestars Tech-Air®-familie, die al de Tech-Air® Race- en Tech-Air® Street omvat. Alpinestars blijft toonaangevend op het gebied van actieve airbag-technologie voor motorrijders en hun passagiers en Tech-Air® 5 is een demonstratie van Alpinestars toewijding om de technologie vrijer beschikbaar te maken als de best mogelijke keuze van 'actieve' airbagbescherming.

Tech-Air® 5 is een slank, op zichzelf staand draagbaar airbagvest dat kan worden gedragen onder elk goed passende motorjas of Tech-Air-compatibel jack of elk leren jack met 4 cm ruimte rond de omtrek van de borst van de motorrijder. Tech-Air® 5 biedt ongeëvenaarde bescherming van het bovenlichaam om motorrijders veilig te houden door de schouders, borst, ribben en volledige rug van de rijder te bedekken. Schouderbescherming is van cruciaal belang bij een botsing, en de schouders van rijders worden op unieke wijze beschermd door Tech-Air®, waardoor het risico dat er schouder- en sleutelbeenletsel wordt opgelopen, effectief en efficiënt wordt geminimaliseerd. Alpinestars Tech-Air® 5 biedt de meest uitgebreide dekking van alle momenteel beschikbare airbags.

Het ultramoderne, draagbare Tech-Air® 5-vest wordt geleverd met een actief elektronisch systeem met zes geïntegreerde sensoren (3 gyroscopen en 3 versnellingsmeters) en een crashalgoritme dat AI gebruikt om nauwkeurig te controleren wanneer de airbag moet worden geactiveerd in het geval van een crash. Ontwikkeld op basis van jarenlang onderzoek met meer dan 50% van 's werelds beste MotoGP-rijders en Alpinestars-klanten, zijn rijgegevens van miljoenen kilometers en duizenden crashes geanalyseerd om het intelligente crashdetectie-algoritme continu te verbeteren. Bij het identificeren van een crashsituatie wordt de beschermende airbag geactiveerd, die ongeëvenaarde bescherming biedt aan de motorrijder met een maximale opblaastijd van 20 tot 40 ms op basis van het volume van de airbag. De impactabsorptie tijdens het dragen van de airbag resulteert in een afname van de impactkracht tot 95% in vergelijking met een passieve beschermer. Het Tech-Air® 5-airbagsysteem biedt dezelfde bescherming als die van 18 rugbeschermers.

Het systeem is ook buitengewoon gemakkelijk te gebruiken, sluit het vest gewoon dicht en sluit de magnetische flap en je bent klaar om te rijden. Een LED-display geeft de operationele status van de airbag aan en de geïntegreerde, gecertificeerde lithium-ionbatterij heeft een batterijduur van 30 uur rijtijd. Het systeem is uitgerust met een magnetische micro-USB-oplader waarmee u snel, gemakkelijk en gemakkelijk kunt opladen. Tech-Air® 5 heeft Bluetooth-connectiviteit en een bijbehorende Tech-Air®-app, die de telefoon van de berijder gebruikt om de operationele status, batterijstatus van het systeem en een gedetailleerde analyse van een rit weer te geven; de systeemfirmware kan ook rechtstreeks via de app worden bijgewerkt. Bijna 20 jaar geleden begon Alpinestars met de ontwikkeling van het originele Tech-Air®-systeem. Toen het in 2014 op de markt werd gebracht, werd het Tech-Air®-systeem erkend als 's werelds eerste airbag die volledige bescherming van het bovenlichaam bood met een volledig onafhankelijk elektronisch beheersysteem, naast de veelzijdigheid van het vest dat gemakkelijk in een verschillende Tech-Air®-compatibele jassen. In december 2019 werd Tech-Air® 5 al erkend door CES als een van de must-see innovatieve producten in de Wearables TechnologyMarketplace.

LET OP:

 • Het Tech-Air® 5 airbag vest is ontworpen om te worden gedragen onder elk goed passende textiele motorjas, waarbij je er rekening mee moet houden dat de jas groot genoeg moet zijn om de uitzetting van de airbag op te vangen in het geval van een crash. Dit vereist voor textieljassen 4 cm extra ruimte rond de omtrek van het lichaam. Voor de rijders die een leren sportjack willen dragen, kan Tech-Air® 5 ook worden gedragen met Tech-Air®-compatibele leren jassen met ingebouwde lederen uitbreidingspanelen om het opblazen van de airbag op te vangen. Motorrijders die een leren jack willen dragen dat niet compatibel is met Tech-Air®, moeten er zeker van zijn dat het leren jack 4 cm extra ruimte heeft rond de omtrek van de hele borst.
 • Het Tech-Air® 5 airbagsysteem biedt dezelfde bescherming als die welke wordt geboden door 18 CE Level 1 rugprotector, zoals geverifieerd door SGS, een officieel CE-certificeringsbedrijf, dat onafhankelijke productconformiteit test met de Europese regelgeving voor persoonlijke bescherming.
Lees meer Lees minder

 • Tech-Air® 5 is een slank, op zichzelf staand draagbaar airbagvest dat onder elk goed passend textieljack of Tech-Air®-compatibel jack kan worden gedragen.
 • Tech-Air® 5 biedt ongeëvenaarde bescherming van het bovenlichaam en houdt motorrijders veilig door de schouders, borst, ribben en volledige rug uniek te bedekken.
 • Schouderbescherming is van cruciaal belang bij een botsing op de weg en de schouders van berijders worden op unieke wijze beschermd door Tech-Air®, waardoor het risico dat de rijder schouder- en sleutelbeenblessures oploopt effectief en efficiënt wordt geminimaliseerd.
 • Geïntegreerde sensoren: als het algoritme het begin van een crash detecteert, wordt een beschermende airbag geactiveerd met een maximale opblaastijd van 45 ms.
 • De impactabsorptie tijdens het dragen van de airbag resulteert in een afname van de impactkracht met tot 93% in vergelijking met een passieve beschermer.
 • Het systeem is ook extreem eenvoudig te gebruiken, sluit gewoon het vest, sluit de magnetische flap en je bent klaar om te rijden.
 • Het ultramoderne Tech-Air® 5-vest wordt geleverd met een actief elektronisch systeem met zes geïntegreerde sensoren (3 gyroscopen en 3 versnellingsmeters) en een crashalgoritme dat AI gebruikt om nauwkeurig te controleren wanneer de airbag moet worden geactiveerd in het geval van een crash.
 • Tech-Air® 5 heeft Bluetooth-connectiviteit en een bijbehorende Tech-Air®-app, die de telefoon van de berijder gebruikt om de operationele status van het systeem, de batterijstatus en een gedetailleerde analyse van een rit weer te geven.
 • De lithium-ion accu heeft een accuduur van 30 uur rijtijd.
 • Een LED-display geeft de operationele status van de airbag aan.
 • Het systeem is uitgerust met een magnetische micro-USB-oplader.