menu

Five Gloves HG3 Evo WP Heated

Five Gloves
€ 169,95
Kies jouw maat
Bekijk de video
Omschrijving

De HG3 EVO WP is een instapmodel verwarmde handschoenen uit het Five Gloves assortiment. Toch profiteert deze handschoen van dezelfde verwarmingstechnologie en dezelfde basisprincipes als de duurdere modellen (Primaloft® thermische isolatie, 5_DRYTECH™ weerbestendig, ademend membraan, Dual Control verstelsysteem, connectiviteit), maar de vereenvoudigde buitenconstructie, die volledig synthetisch is, houdt de prijs redelijk.

De HG3 Evo WP is voorzien van alle veiligheids- (Ergo Protech™ beschermende omhulsels) en comfortelementen (Touch Screen™, Clear Vision Pad™, etc.) die kenmerkend zijn voor de nieuwe generatie FIVE handschoenen.

Specificaties

 • Nylon CatEye constructie
 • Nash kunstlederen handpalm
 • Dual Control™-verwarmingstechnologie
 • 5_DRYTECH™ weerbestendig, ademend membraan
 • PrimaLoft® Gold 170 g thermische isolatie aan de bovenzijde
 • PrimaLoft® Grip Control 60 g thermische isolatie op de handpalm
 • Aluminiumfolie inzet aan de bovenzijde
 • ERGO PROTECH® metacarpale knokkelbeschermer
 • ERGO PROTECH® handpalm slider
 • Dubbel sluitsysteem
 • Clear Vision Pad™ op de linkerhand
 • Touch Screen™-systeem op wijsvinger en duim
 • Waterbestendig Batterijvak
 • Reflecterende print
 • Vegan friendly
 • CE KP1
Maattabel
Five HG Technologie

De Five HG technologie bestaat uit 1,3 mm dikke weerstanden (met andere woorden, elektrische draden) die strategisch op de rug van de hand en de vingers zijn geplaatst, helemaal tot aan het topje, en aan de binnenkant van het laatste vingerkootje. Dit type constructie biedt gelijkmatige warmte precies waar de kou het meest acuut is, zonder afbreuk te doen aan de gevoeligheid van de handpalm. Five heeft namelijk geen elektrische weerstanden aan de binnenkant van de handpalm geplaatst om je grip niet te belemmeren, maar ze hebben een dun laagje warmte-isolatie aangebracht. De verwarmde handgrepen van sommige motorfietsen, die de binnenkant van de handpalm verwarmen, vormen een goede aanvulling op de verwarmde handschoenen, die de zones verwarmen die het meest aan kou zijn blootgesteld: de rug van de hand en de vingertoppen.

Maar er is een groot verschil tussen de temperatuur die door de weerstanden wordt gestuurd en wat je voelt als je onderweg bent. Dit laatste is afhankelijk van externe factoren zoals de rijsnelheid, de buitentemperatuur, de wind, de duur van de rit, de periode van blootstelling aan de kou, de temperatuurgevoeligheid van elk individu, enz. Je past dus het gewenste warmteniveau aan, afhankelijk van deze verschillende parameters. Het systeem biedt 3 warmteniveaus: Eco, Normaal en Boost. Elk van deze niveaus stuurt 45°C, 50°C of 60°C warmte door het circuit om de handen op een comfortabele temperatuur te houden. Het doel is niet om te veel warmte te voelen, maar om ervoor te zorgen dat je handen niet te koud worden tijdens het rijden. In de Eco-modus kan de batterij tot 6 uur meegaan. In de Boost-modus, die meer energie verbruikt, gaat de batterij ongeveer 2 uur mee. De levensduur van de batterij hangt af van verschillende parameters (het oplaadniveau van de batterij, de temperatuur, de luchtvochtigheid, enz.)

De batterijen kunnen dan worden opgeladen terwijl je de handschoenen verwarmt. De 7,2 volt, 2,2 Ah batterijen zijn in slechts 4 uur volledig opgeladen met de meegeleverde dubbele lader. Ze kunnen in hun zakje in de handschoen blijven zitten terwijl ze worden opgeladen.

Als je optimaal wilt profiteren van alle voordelen van het FIVE Heat Technology verwarmingssysteem, ongeacht de lengte van je reizen, kies dan voor de FIVE Connection Kit, waarmee je je FIVE HG handschoenen rechtstreeks op de sigarettenaansteker of de accu van je motorfiets kunt aansluiten. (niet meegeleverd)

98% van onze klanten
beveelt ons aan
Gemakkelijk afrekenen met
iDeal, Achteraf betalen en PayPal
7 dagen per week open, met
ruim 1.300m2 winkel
Teveel keuze? Wij helpen
graag! Bel of mail ons