menu
KETTINGSPRAY EN REINIGER

KETTINGSPRAY EN REINIGER

Dacht je juist dat je motor al helemaal compleet was, kom je er achter dat je nog aardig wat mist. Wat dacht je van motor kettingspray? Je hebt witte kettingspray en transparante kettingspray. Je vindt ze hier!
19 items

Kettingreiniger voor motor


Een kettingreiniger voor een motorfiets is een essentieel onderdeel van het onderhoud van je motorfietsketting. Het helpt om vuil, vet en gruis te verwijderen dat zich ophoopt op de ketting, waardoor de levensduur van de ketting wordt verlengd en de prestaties worden verbeterd. Hier zijn enkele stappen voor het reinigen van de ketting van je motorfiets met een kettingreiniger:

Beschermende uitrusting:
Draag handschoenen en oogbescherming om jezelf te beschermen tegen de chemische stoffen die worden gebruikt bij het reinigen van de ketting.


Plaats een opvangbak:
Plaats een opvangbak onder de ketting om het opgevangen vuil en reinigingsmiddel op te vangen. Wat oude kranten zullen ook voldoende zijn.


Spray de kettingreiniger:
Spuit de kettingreiniger gelijkmatig over de ketting en de tandwielen. Zorg ervoor dat je de ketting volledig bedekt.


Laat het inwerken:
Laat de reiniger enkele minuten intrekken om het vuil los te maken. Raadpleeg de instructies op de verpakking voor de juiste inwerktijd.


Schrob de ketting:
Gebruik een
kettingborstel om hardnekkig vuil los te schrobben. Werk de hele ketting af, draai het achterwiel indien nodig om alle delen te bereiken.

Afspoelen:
Spoel de ketting grondig af met water om alle reinigingsmiddel en vuil weg te spoelen. Gebruik eventueel een hogedrukreiniger, maar wees voorzichtig om water niet in de lagers te spuiten.


Drogen:
Laat de ketting volledig drogen voordat je verder gaat. Dit voorkomt roestvorming.


Smeren:
Breng na het reinigen een smeermiddel speciaal voor motorfietskettingen aan om de ketting te smeren en te beschermen tegen slijtage. Zorg ervoor dat je een smeermiddel gebruikt dat geschikt is voor de omstandigheden waarin je rijdt (bijvoorbeeld droog, nat, off-road).


Regelmatig onderhoud van de ketting van je motorfiets is essentieel voor optimale prestaties en veiligheid tijdens het rijden.Voorkom slijtage met kettingspray voor je motor


Kettingolie is een smeermiddel dat speciaal is ontwikkeld voor het smeren en beschermen van de ketting van de motor. Hier zijn enkele belangrijke aspecten om op te letten bij het kiezen en gebruiken van kettingolie:

 

Smeermiddeltype:
Kettingoliën zijn er in verschillende types, zoals spuitbussen, druppelflacons of smeermiddelen in blik. Het type smeermiddel dat je kiest, hangt af van je persoonlijke voorkeur en gemak. Zelf zijn wij voorstander van kettingsprays. Deze zijn redelijk gemakkelijk in gebruik en klaar je de klus relatief snel. 


Smeringseigenschappen:
Kettingoliën verschillen in hun smeringseigenschappen, zoals viscositeit en penetratievermogen. Het is belangrijk om een ​​smeermiddel te kiezen dat geschikt is voor het type rijden dat je doet (bijvoorbeeld straat, off-road, racen) en de omgevingsomstandigheden (droog, nat, stoffig).


Waterbestendigheid:
Als je vaak in natte omstandigheden rijdt, zoals regen of modder, is het belangrijk om een kettingolie te kiezen die waterbestendig is. Waterbestendige oliën bieden een betere bescherming tegen roestvorming en slijtage in vochtige omstandigheden.


Anti-spat formule:
Sommige kettingoliën zijn voorzien van een anti-spat formule om te voorkomen dat het smeermiddel tijdens het rijden op andere delen van de motor of de omgeving spettert. Dit kan handig zijn om rommel en schoonmaakwerk te verminderen.


Gebruiksaanwijzing:
Volg altijd de instructies op de verpakking van de kettingolie voor het juiste gebruik. Overmatig aanbrengen van kettingolie kan leiden tot ophoping van vuil en vermindert de efficiëntie van de smering.


Regelmatig onderhoud:
Om de ketting soepel en goed gesmeerd te houden, is regelmatige smering nodig. Afhankelijk van je rijomstandigheden kan het nodig zijn om de ketting na elke rit of na een bepaald aantal kilometers opnieuw te smeren.


Het regelmatig smeren van de ketting met hoogwaardige kettingolie is essentieel voor een soepele werking, verminderde slijtage en een langere levensduur van de ketting en tandwielen van je motorfiets.

 

Merken waar we trots op zijn

Alles onder 1 dak in Amsterdam!

REV’IT
Alpinestars
Shoei
HJC
Scorpion
Roof
John Doe
Pando Moto
Cardo Systems
Kriega
Quad Lock
Dainese