Motorkleding - Alle topmerken en ruim assortiment motorkleding‎
Geen producten gevonden...

Arai Chaser X Tough

€ 669,95
€ 634,95
Vette prints!
MAAT
KLEUR

De Arai Chaser-X is de opvolger van de Chaser V. Namelijk ook bij Arai wordt gewerkt aan opvolgers. De Chaser V stond al bekend als bijzonder fijne allround tourhelm in het topsegment, voorzien van alle veiligheidskenmerken waar Arai geen enkele consessie in doet.

ZOALS...

  1. Geen zonnevizier: voor het plaatsen van een zonnevizier moet wat van de binnenschaal worden opgeofferd. Arai vindt een zwakkere plek in de binnenschaal niet acceptabel.
  2. Keiharde buitenschaal: je vindt bij Arai niet altijd de meest lichte helmen, maar harder dat een Arai schaal krijg je ze niet. Multi Axiale glasvezels worden gecombineerd met hars om een buitenschaal te vormen die zeer goed bestand is tegen input door scherpe voorwerpen.
  3. Zachte binnenschaal; de harde buitenschaal zorgt voor bescherming van buitenaf, de zachte binnenschaal fungeert echt als kreukelzone om de klap op te vangen.
  4. R75 schaalvorm: de vorm van de schaal is erg belangrijk. Je ziet bij iedere Arai dezelfde (ietwat saaie) rond helmvorm. De gelijke ronding van de hele helmschaal maakt dat de kans dat je tijdens een glijpartij ergens achter blijft haken met je helm vele malen kleiner dan wanneer je (sportiever ogende) strakke lijnen in je helm hebt zitten.
  5. DD-sluiting; in tegenstelling tot een microbuckle snelsluiting, zie je de stalen sluitringen van de DD sluiting. Zodoende kan je altijd zien of er iets mis is of niet. En een dubbel-D sluiting zit muur- en muurvast.

De Chaser-X is voorzien is van de nieuwe VAS technologie (Variable Axis System - door verbeterde plaatsing van het vizier ontstaat een veiligere vorm van de buitenschaal). Hiermee is de nieuwkomer ook direct uitgerust met het nieuwe VAS-V vizier dat we van het topmodel de RX7V kennen.

De Chaser-X heeft ook enkele andere kenmerken van de RX7V overgenomen. Het ventilatiesysteem -herkenbaar aan de centraal geplaatste intake- samen met de nieuwe kinventilatie. Het interieur is in tegenstelling tot de Chaser V niet meer uitneembaar, wel sterk verbeterd qua vorm en comfort.

Het in de Formule 1 ontwikkelde viziermechanisme van de RX7V vindt je ook bij deze helm terug. Standaard wordt er een max vision antikras vizier gemonteerd en een Pinlock meegeleverd.

We love to hear from you Een andere, nog leukere combi, helm, jas, broek, handschoenen of laarzen in gedachten? Wij maken graag 'an offer you can't refuse'.
Wij vergelijken de prijzen in de EU en duiken daar waar mogelijk onder!